• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od smjena u Vladi RS

Na današnjem sastanku predsjednika RS Milorada Dodika sa pojedinim ministrima i direktorima republičkih institucija nije bilo riječi o smjenama.

 Ništa od smjena u Vladi RS Izvor: MONDO

Dodik je danas održao sastanak sa ministrima industrije energetike i rudarstva Željkom Kovačevićem, zdravlja i socijalne zaštite Rankom Škrbićem i prostornog uređenja, ekologije i urbanizma Srebrenkom
Golić, te direktorima Kliničkog centra Banjaluka Branom Topićem i Uprave za geodetsko-imovinske poslove Tihomirom Gligorićem.

Sastanku su prisustvovali i visoki funkcioneri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, Željka Cvijanović, Nada Tešanović i Rajko Vasić.

Iako je ranije bilo najavljeno, sastanku nisu prisustvovali ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Miroslav Milovanović i ministrka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević rekao je novinarima da na sastanku nije razgovarano o njegovoj odgovornosti niti o personalnoj odgovornosti rukovodilaca u "Elektroprivredi RS",
ali da je zaključeno da RS u narednom periodu mora odlučnije početi da investira u elektroenergetski sektor i da se obračunava sa negativnim pojavama u distributivnim preduzećima.

On je istakao da danas neće biti smjena u "Elektroprivredi RS", ali da će odgovarati svi oni "koji budu stajali na putu raščišćavanja negativnih pojava" u toj oblasti.

"Postavljen je rok od dva mjeseca da se analiziraju svi zadaci koje smo danas dogovorili da bismo išli u pravcu daljeg unapređenja elektroenergetskog sektora", dodao je Kovačević, dodajući da se negativne pojave odnose na stanje distributivne mreže, proizvodnju električne energije, distributivne gubitke i  investiranje u energetskom sektoru.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić rekao je da je na sastanku iznio podatke o trenutnom stanju u zdravstvu, te da je analizirano sve ono zbog čega poslednjih mjeseci postoji "negativna
medijska kampanja", kada je riječ o zdravstvenom sistemu u RS.

On je novinarima rekao da su "realni pokazatelji sasvim drugačiji od opservacije javnosti o stanju u zdravstvu, kojoj su dobrim dijelom kumovali mediji", navodeći da je u značajnoj mjeri smanjeno slanje
pacijenata u inostranstvo, da je povećana produktivnost zdravstvenih ustanova, te da je smanjena dužina ležanja u bolnicama, što govori o uspješnosti rada.

Škrbić je dodao da RS ima najnižu stopu smrtnosti novorođenčadi u regionu, značajno manje oboljelih od tuberkoloze, što govori o dobrim uslovima života i uspješnosti zdravstvenog sistema u RS.

Ministar zdravlja najavio je da će uskoro javnosti biti predočeni planovi rekonstrukcije KC Banjaluka i izgradnje paviljona "Srbija" u bolnici Kasindol u Istočnom Sarajevu.

"Dobili smo saglasnost rukovodstva partije i predsjednika RS da trebamo odlučnije nastaviti sa mjerama koje smo planirali i koje smo uveli", istakao je Škrbić.

Ministar je posredno najavio mogućnost kadrovskih promjena u pojedinim zdravstvenim ustanovama, ističući da je za svoj rad dobio punu podršku predsjednika RS i vrha SNSD-a.

Direktor Uprave za geodetsko-imovinske poslove Tihomir Gligorić rekao je novinarima da je danas  dogovoreno da se izvrši analiza visina naknada koje građani plaćaju Upravi za dobijanje zemljišno-knjižnih izvoda i imovinskih listova, kako bi te naknade bile smanjene.

Gligorić nije novinarima rekao da li je bilo riječi o njegovoj smjeni, dodajući da "treba sačekati određeno vrijeme" da bi se vidjelo šta će se desiti.

Predsjednik RS je juče za Glas Srpske izjavio da je moguće da poslije sastanka sa nekim ministrima u Vladi RS dođe do određenih promjena, dodajući da će odluka biti donijeta nakon stanja u njihovim sektorima.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE