• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jašarevićeva majka tvrdi da se u Beču znalo za napad

"Znali su, sastajali se ovdje, sjedili u lokalima da to svi gledaju i očekuju napad", kaže Muamera Hasanović

 Jašarevićeva majka tvrdi da se u Beču znalo za napad Izvor: MONDO

Muamera Hasanović, majka pripadnika radikalnog vehabijskog pokreta Melvida Jašarevića, koji je pucao na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, tvrdi da se u Beču znalo za taj napad i da je oporuka njenog sina gledana u glavnom gradu Austrije prije napada izvedenog 28. oktobra prošle godine.

Muamera, koja živi u Beču, u svoj isposvjesti za srajevski "Dnevni avaz" ispričala je da je "sve bilo organizovano" i da nije samo njen sin kriv.

Ona tvrdi da je video-oporuka, koju je taj list integralno objavio juče, a u kojoj su, kako se navodi, iznesene zastrašujuće prijetnje, gledana u Beču prije samog terorističkog čina.

Jašarević jej u oporuci zaprijetio da će "zatrovati hranu i vodu" u Njemačkoj u znak odmazde zbog učešća njenih vojnika u misiji u Avganistanu.

"Znajte, ako ne povučete za mjesec dana svoju vojsku iz Avganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana, stići će vas trovanje vaše hrane i vode, čak i vaše paščadi. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A sad će muslimani da dođu s ratom u vašim kućama", zaprijetio je Jašarević.

Jašarević se već nekoliko mjeseci nalazi u pritovoru Suda BiH, čekajući optužnicu koja bi trebalo da bude saopštena ovih dana.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE