• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je u Vaskršnjoj poslanici pravoslavnim vjernicima da zdravo i trezveno paze na događaje i vrijeme u kome žive, te da razlikuju dobro od zla, privremeno od vječnog, nepropadljivo od propadljivog.

 Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja Izvor: MONDO

"Molimo se Vaskrslom Gospodu da Njegovo Vaskrsenje doživimo kao svoje sopstveno vaskrsenje i izbavljenje od duhovnih i moralnih bolesti i iskušenja svake vrste! Neka sve vas u Otadžbini, vas u rasejanju kao i sve ljude dobre volje, obasjaju svetli zraci Hristovog Vaskrsenja", poručio je patrijarh Irinej.

Patrijarh je poručio vjernicima na Kosovu i Metohiji da se neprestano moli za njih. "Neprestano se molimo Vaskrslom Hristu za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji. Molimo ih da nikada ne klonu duhom i da ostanu verni svojoj pravoslavnoj veri na svom i našem pradedovskom ognjištu", naveo je patrijarh Irinej.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je u Vaskršnjoj poslanici da dan Vaskrsenja Isusa Hrista svojom porukom i poukom "obavezuje sve nas da svoju vjeru pravoslavnu čuvamo i pravilno je ispovijedamo".

"Ovaj praznik nam nalaže da svoj život provodimo u punom osećanju odgovornosti. Dužnosti koje obavljamo – bilo da smo u domu, u polju, u fabrici za mašinom, kao učitelji i vaspitači, kao sveštenoslužitelji i propovednici Istine, kao državnici i čelnici ovoga naroda, treba da ih obavljamo valjano i odgovorno", istakao je patrijarh Irinej u Poslanici.

Patrijah Irinej pozvao je vjernike na uzajamno praštanje, kao i poštovanje i čuvanje "svetinje hrišćanskoga braka, jer je ona osnov uzvišene, zdrave i čestite porodice".

"Čedomorstvo, najveći zločin ovoga veka, kao kuga se širi u našem narodu. Strašno je i pomisliti da pola miliona nerođene dece svake godine biva lišeno života, ne ugledavši svetlost sveta", rekao je patrijarh Irinej

U Vaskršnjoj poslanici patrijarh Irinej je pozvao na molitvu za prognane i izbjegle.

"Za prognane i izgnane sa svojih ognjišta sa verom i nadom molimo se da Bog obriše svaku suzu sa lica njihovih", poručio je patrijarh Irinej.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE