• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspisan konkurs za izbor novog rektora

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je danas konkurs za izbor novog rektora ove visokoškolske ustanove.

 Raspisan konkurs za izbor novog rektora Izvor: MONDO

Raktora bira Senat univerziteta na period od četiri godine, a pored opštih uslova kandidat mora da ispuljava i posebne uslove među kojima je da bude u zvanju redovnog profesora i u radnom odnosu sa punim radnim vremenom na Univerzitetu u Banjaluci na dan raspisivanja konkursa.

Rok za podnošenje prijava je deset dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim listovima i na internet stranici Univerziteta.

Funkciju Rektora Univerziteta u Banjaluci od 2006. godine obavlja Stanko Stanić, a prije njega na ovoj funkciji bio je sadašnji generalni sekretar Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Dragoljub Mirjanić.

Stanić je u ranijim izjavama medijima najavio da će se ponovo prijaviti na javni konkurs za ovu funkciju, a u javnosti se kao jedan od kandidata za funkciju rektora spominje i sedašnji dekan Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Rajko Gnjato.

Univerzitet u Banjaluci osnovan je 7. novembra 1975. godine, danas ima 16 fakulteta sa 52 studijska programa na kojima radi oko 650 profesora, 400 asistenata i 450 administrativnih službenika.

Na Univerzitetu u Banjaluci studira oko 17.000 studenata, a do sada je na ovom Univerzitetu diplomiralo više od 19.000 studenata, 700 specijalista, 650 magistara i 300 doktora nauka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE