• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Počinju "Energetski dani 2012."

Otvaranjem izložbe "Energetski ekspo" u velikom i malom Izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor danas počeće manifestacija "Energetski dani Banjaluka 2012".

 Banjaluka: Počinju "Energetski dani 2012." Izvor: MONDO

U okviru ove izložbe čije je otvaranje predviđeno za 11.00 časova - 14 preduzeća predstaviće najnovije komercijalne tehnologije u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Za danas je planirana i promocija eko-vozila na Trgu Krajine, kao i predstavljanje projekta "Kocka leda".

U okviru manifestacije "Energetski dani Banjaluka 2012" posebna pažnja biće posvećena stručnoj konferenciji, koja će biti održana 20. aprila i na kojoj je učešće potvrdilo oko 200 domaćih i međunarodnih eksperata, koji će prezentovati najnovije aktuelnosti iz Evropske unije i regiona. Svoja iskustva predstaviće predstavnici partner gradova Kajzerslautern i Lavov.

"Grad Kajzerslautern, koji već godinama radi dosta na tu temu, predstaviće nam svoja iskustva i uspjehe. Prihvatili su da budu grad-mentor Banjaluci, tj. da koristimo dobre prakse koje su oni uveli", rekao je Stefan Mironjuk iz Odsjeka za razvoj, evropske integracije i investicije Administrativne službe Grada.

U okviru "Energetskih dana" biće održano više aktivnosti "Delter" projekta, koji finansira Evropska unija i čiji je cilj podrška BiH da ispuni obaveze iz energetskog sporazuma.

Banjaluka je od 2009. godine potpisnik Sporazuma gradonačelnika iz Brisela i time je preuzela obavezu smanjenja emisije koncentracije ugljen-dioksida za 20 odsto do 2020. godine i da u ukupnoj potrošnji energije u svakom gradu potpisniku Sporazuma, energija iz alternativnih izvora participira sa najmanje 20 odsto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE