• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTRS slavi 20. rođendan

Radio-televizija Republike Srpske danas slavi 20. rođendan - u tu čast biće realizovan otvoreni program pod nazivom "Televizija Republike Srpske, 20 godina dio vas", rekla je Srni direktorka programa ove televizije Natalija Trivić.

 RTRS slavi 20. rođendan Izvor: MONDO

"S obzirom na to da je četvrtak radni dan, vodili smo računa o tome da svi naši gledaoci, uprkos dnevnim obavezama, mogu da uživaju barem u dijelu programa i zajedničkog slavlja. Želimo da i taj dan, kao sve ove godine, budu dio nas", kazala je Trivićeva.

Televizija Srpske će u čast 20. rođendana pokušati da otvorenim programom gledaocima prenese svoju televizijsku priču obogaćenu zanimljivim sadržajima, te da ih podsjeti na najzanimljivije emisije, televizijske ličnosti, događaje koje je pratila i kroz koje je prolazila zajedno sa Republikom Srpskom.

"Govorićemo i o budućnosti Televizije Republike Srpske, njenom razvoju i novim planovima. Naši gosti u studiju biće: Merima Njegomir, Biljana Krstić, Banjalučki tamburaši, Etno-grupa `Iva`, Jadranka Stojaković, Mima Karadžić, Ljiljana Blagojević, Sloboda Mićalović i mnogi drugi", kaže direktorka programa Televizije.

Televizija Republike Srpske počela je sa radom 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi dnevnik iz banjalučkog studija. Kanal S sa Pala počinje emitovanje programa 6. maja 1992. godine, kada je emitovan prvi dnevnik iz tog studija, sve do 31. decembra 1993. godine kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije.

Naziv Srpska radio-televizija (SRT) ostaje u upotrebi sve do 1999. godine, nakon čega Radio-televizija Republike Srpske dobija današnji naziv - JP Radio televizija Republike Srpske.

Zvanično je osnovana odlukom Narodne skupštine Republike Srpske 30. decembra 1993. godine. U maju 2006. je Narodna skupština usvojila zakon prema kojem je Radio-televizija Republike Srpske definisana kao javni radio-televizijski servis Republike Srpske, u skladu sa praksom i jednim od uslova za pristupanje EU.

Program RTRS-a danas mogu da prate gledaoci u cijeloj Republici Srpskoj, dijelu Srbije i Crne Gore, u jednom dijelu Federacije BiH, te u dijelu Hrvatske.

Od juna 2007. godine program Radio-televizije Republike Srpske dostupan je i preko satelita.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE