• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Počeli radovi na proširenju vodovodne mreže

U banjalučkim naseljima Tunjice i Šargovac danas je ozvaničen početak radova na proširenju sistema vodosnabdijevanja, vrijednosti 6,5 miliona evra.

 Banjaluka: Počeli radovi na proširenju vodovodne mreže Izvor: MONDO

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je novinarima da je ovo dio projekta "Gradski sistem vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda", čija je ukupna vrijednost 17,6 miliona evra.

Davidović kaže da će biti izgrađen cjevovod dužine 22,7 kilometara, rezevoari od 7.500 i 3.000 kubika, sekundarni sistem distributivne mreže druge i treće visinske zone, te baster stanica kapaciteta četiri litre u sekundi.

Prema riječima Davidovića, ovim će trajno biti riješeno pitanje snabdijevanja vodom u ovom naseljima.

"Vrijednost ugovorenih radova je 6,5 miliona evra, od čega će 5,9 miliona KM biti finansirano iz kreditnih sredstava KfW banke, a 592.000 KM iz budžeta grada. Rok za završetak radova je 29 mjeseci, a izvođač je preduzeće Niskogradnja Banjaluka", rekao je Davidović.

Direktor Niskogradnje Ljubomir Ćubić kaže da će radovi biti gotovi i prije roka.

Regionalni predstavnik njemačke firme "Ludvig Fajfer GmBH end ko KG" /Ludwig Pfeiffer GmBH & Co. KG/ Slobodan Pilipović izrazio je zadovoljstvo što se u konzorcijumu sa ovom njemačkom firmom nalaze i dvije domaće "Hidrokop" i "Niskogradnja" iz Banjaluke, koje su u potpunosti tehnički i ljudski opremljene.

"Opremljeni smo i spremni za ovaj projekat i sigurni smo da ćemo zajedno sa našim partnerima doprinijeti da se ovaj projekat završi na vrijeme u roku i kvalitetu koji su propisani međunarodnim standardima i propisima", zaključio je Pilipović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE