• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ganić: Srbi ginuli u saobraćajkama

Više srpskih civila stradalo u automobilskim nesrećama nego od metaka bošnjačke vojske, izjavio Ejup Ganić.

 Ganić: Srbi ginuli u saobraćajkama Izvor: MONDO

Član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da je tokom rata u BiH "više srpskih civila stradalo u automobilskim nesrećama nego od metaka bošnjačke vojske" dok je srpska strana - kako je kazao - "ubijala uglavnom civile".

Po Ganićevim riječima, u BiH se i danas "osjeća ratno stanje", a Republikom Srpskom rukovode, kako je naveo, drugovi Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

U intervjuu koji je za kanadski radio Si-Bi-Si dao povodom 20 godina od početka rata u BiH, Ganić je ponovio da smatra da je RS nastala na genocidu i brutalnom etničkom čišćenju što je, kako je kazao, "Miloševićevo naslijeđe".

"Kada istoričari budu pisali tačnu istoriju o događajima u Bosni, napisaće da su se Srbi 'izvukli' za zločine koje su počinili", zaključio je Ganić.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je večeras da je član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić kanadskom radiju dao krajnje ponižavajuću protivsrpsku izjavu koja je prevazišla sve granice mržnje i zašla u potpuno necivilizacijsko pomračenje uma.

"Za ovakav odnos prema srpskim žrtvama pravda nema mjeru niti sud ima kaznu, ali ovakvi stavovi treba da ostanu istorijski svjedoci sa kakvom je mržnjom protiv Srba i sa kim je sve Alija Izetbegović krenuo u žrtvovanje mira zarad BiH", rekao je Vasić.

On je istakao da bi neko od srpskih boračkih udruženja ili udruženja civilnih žrtava rata trebalo da podnese prijavu zbog izjava ratnog člana Predsjedništva BiH, saopšteno je iz SNSD-a.

"Potom treba podići optužnicu i raspisati potjernicu za Ganićem, pa ako ikad nogom kroči na srpsku zemlju, uhapsiti ga kao psa", zaključio je Vasić.

Protiv Ganića je bila raspisana srpska potjernica zbog zločina nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, maja 1992, zbog čega je prije dvije godine priveden u Londonu.

Tužilaštvo BiH, koje je preuzelo ovaj slučaj, odustalo je u međuvremenu od gonjenja Ganića.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE