• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbac: Saslušano sedam vehabija

Za vrijeme informativnog razgovora vehabije čitali molitve i uzvikivali poruku da se "zemlja otvori i proguta cijelu policijsku zgradu"

 Srbac: Saslušano sedam vehabija Izvor: MONDO

Srbačka policija saslušala je danas sedam vehabija koji su se prilikom privođenja izuzetno drsko ponašali, vrijeđali policajce i proklinjali Republiku Srpsku i njeno rukovodstva, javlja dopisnik Srne.

Prilikom privođenja vehabije nisu pružale otpor, ali su za vrijeme informativnog razgovora čitali molitve iz vjerskih knjiga uzvikujući poruku da se "zemlja otvori i proguta cijelu policijsku zgradu i njene radnike".

Riječ je o vehabijama iz Zavidovića, Kozarske Dubice, Prijedora i Bihaća.

Tokom razgovora utvrđeno je da je ova grupa povremeno dolazila u multietničku zajednicu Kobaš sa većinskim bošnjačkim stanovništvom i u planinsko selo Lepenica gdje su se raspitivali za kupovinu napuštenih kuća.

Privedeni su nakon dojave građana o sumnjivom kretanju džipa "pajero". Policija ih je zaustavila na prilazu Srpcu, a navodno su krenuli u Cazin na sahranu sestre jednog od vođa vehabijske zajednice Bilala Bosnića.

Protiv sedam vehabija policija će pokrenuti postupak kod nadležnog suda u Gradišci zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih lica.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE