• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kemo pao u akciji "Bijeli slon"

Šef narkokartela Kemal Kalkadenac zvani Kemo, koji je u Italiji koristio lažni identitet, uhapšen je u akciji italijanske policije.

 Kemo pao u akciji "Bijeli slon" Izvor: MONDO

U akciji "Bijeli slon", u kojoj je razbijena jedna od najvećih organizovanih kriminalnih grupa za krijumčarenje droge, uhapšeni su i bračni par Edin i Najla Rešić iz BiH, koji su bili zaduženi da novac stečen prodajom kokaina u Italiji nose šefu klana Kalkadencu u Sarajevo.

U akciji koja je u srijedu i četvrtak izvedena u više italijanskih gradova, uhapšena su ukupno 54 lica.

Sud u Breši, gdje je bio glavni centar narkokartela, izdao je naloge za hapšenje 36 Italijana, 15 državljana balkanskih zemalja, dva Afrikanca i jednog Kolumbijca.

Na djelu je uhapšeno 11 članova narko-kartela, a zaplijenjena im je imovina vrijedna dva miliona evra.

Policija je prilikom hapšenja pronašla 600.000 evra u kešu i više od 50 kilograma kokaina i hašiša. Istražioci i dalje rade na raskrinkavanju cijele međunarodne mreže za prodaju droge čiji centar je u Sarajevu, a devet članova ovog narko-klana je u bjekstvu.

Šef narkokartela Kemal Kalkadenac rođen je u Novom Pazaru 3. maja 1972. godine. On je krijumčario kokain iz Španije u Italiju, a heroin sa Kosova u BiH i dalje prema zapadnoj Evropi.

Posljednjih godina sa porodicom živi u Sarajevu na adresi Milana Preloga 12A u zgradi "Bosmala", gdje je glavna baza narko-kartela. U toj zgradi Kalkadenac posjeduje luksuzni stan od 225 metara kvadratnih, plaćen više od pola miliona maraka, te dva poslovna prostora koja je platio 600.000 KM. Sva ta imovina vodi se na njegovu rođaku Halidu Avdić.

Edin Rešić je rođen 10. februara 1961. godine u Zagrebu, a Najla u Prijedoru.

U istrazi Specijalnog odjeljenja krim-policije iz Breše Edin Rešić je rangiran u samom vrhu kriminalnog klana. Utvrđeno je da ima prijavljen boravak u BiH, i da posjeduje državljanstvo BiH i Hrvatske. Istražni organi BiH utvrdili su da Rešić posjeduje dokumenta BiH, sa prijavljenim mjestom boravka u Kozluku kod Zvornika.

Italijanska policija u predmetu "Bijeli slon" navodi da je bračni par Rešić bio zadužen za prenos novca, a za obavljanje tih nezakonitih radnji kao paravan koristili su sopstvenu firmu sa sjedištem u Breši.

U Sipi su potvrdili da su sarađivali sa italijanskom policijom u akciji "Bijeli slon".

"Radili smo na otkrivanju krivičnih djela i lociranju osumnjičenih osoba u BiH. Nije bilo uhapšenih u BiH, ali je u Italiji uhapšeno nekoliko naših državljana. Kada dođe do razmjene podataka između policijskih agencija imaćemo više informacija", kazali su u Sipi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE