• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka slavi Dan grada

U Kulturnom centru “Banski dvor” održana je Svečana akademija povodom obilježavanja 22. aprila , Dana grada Banjaluke.

 Banjaluka slavi Dan grada Izvor: MONDO

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović izjavio je da je Banjaluka danas jedna od najorganizovanijih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH te da je okrenuta napretku i razvoju.

Davidović je u toku svečane akademije povodom Dana grada - 22. aprila, rekao da grad ima podršku svih institucija Srpske i da je opredjeljenje građana da se ide naprijed.

Prema njegovim riječima, Banjaluka je od 22. aprila 1945. godine slobodan grad i razvijala se i imala uspon do rata u BiH, što je bio samo privremen prekid u njenom razvoju.

"Banjaluka je odoljela mnogim iskušenjima, ratovima i zemljotresima. Države su nastajale i nestajale, ali je Banjaluka ostala", rekao je Davidović koji je danas na akademiji uručio ključ grada Banjaluke predstavniku Republike Srpske u Izraelu Ariu Livneu, koji je postao počasni građanin grada.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je 22. april - Dan oslobođenja Banjaluke veliki praznik za ovaj grad, koji je doživio izuzetan uspjeh i napredak svih ovih godina.

Dodik je svim stanovnicima Banjaluke čestitao Dan grada i poželio da Banjaluka u budućnosti dobije još više sadržaja koji će ga učiniti ljepšim i boljim.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arije Livne, kojem je danas na svečanoj akademiji uručena nagrada "Ključ grada Banjaluka'' sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka" kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, rekao je novinarima da je zahvalan svim građanima Banjaluke za izuzetnu čast koja mu je ukazana.

"Volim Banjaluku kao da sam u njoj rođen i ove ljude koji su u stvari grad, a ne zgrade", istakao je Livne.

Novinar Slavko Podgorelec, kojem je dodijeljen "Zlatni grb grada Banjaluka" za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva rekao je da je ova nagrada za njega predstavlja priznanje za jedan logičan završetak prve faze bavljenja prošlošću Banjaluke, jer se više od 35 godina bavi tim poslom.

"Srećan je onaj ko zna zbog čega je došao na ovaj svijet i srećan je onaj ko zna dokle može dobaciti", kaže Podgorelec.

Podgorelac se dugo bavi novinarstvom, vodi i uređuje dokumentarni Radio-serijal "Medaljoni u vremenu", a napisao je i snimio film o samostanu Trapisti.

Nagradu je dobilo i banjalučko Studentsko pozorište, a dodijeljene su i nagrade za najzaslužnije radnike Administrativne službe grada.

Sari Spasojević uručena je nagrada grada Banjaluka mladima, kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.

Pogledajte foto galeriju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE