• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH predstavljena kao zastrašujuća i teroristička zemlja

Kreatori jedne od najpopularnijih igrica na svijetu "Medal of Honor" predstavili su BiH kao terorističku zemlju.

 BiH predstavljena kao zastrašujuća i teroristička zemlja Izvor: MONDO

Ovo je tek, kako se navodi, trejler igrice koja će krajem oktobra izaći u SAD. U više od 40 mapa, kako se najavljuje, igrač će obići najkonfliktnija mjesta današnjice, boriti se protiv terorista, ubijati i biti ubijeni. Osim BiH, kao terorističke zemlje označene su Somalija, Jemen i Filipini.

Portal Askmen.com napravio je prethodno i listu deset zastrašujućih zemalja koje turisti moraju posjetiti među kojima je BiH na drugom mjestu.

Kako se navodi, turisti još u glavi imaju slike razrušene Bosne i Hercegovine koje su obišle svijet prije dvadesetak godina.

Danas se još uvijek mogu vidjeti i osjetiti duhovi prošlosti u toj zemlji, piše navedena internet stranica, prenio je portal "Klix.kom".

Bosna i Hercegovina je, kako se ističe, oblikovana ratom. U opisu turističke ponude BiH spominju i nacionalni park Kozara koji je pogodan za biciklizam, planinarenje i lov.

"I danas ulice glavnog grada Sarajeva nose ožiljke iz proteklog rata. Na kraju krajeva, tu je počeo i Prvi svjetski rat. Rezultat svega je nevjerovatna istorija i odlična kuhinja, jedna od najboljih istočno od Italije", ističe Askmen.com.

BiH zauzima visoko drugo mjesto iza Burme, dok je na trećem mjestu Armenija, slijede Uganda, Kolumbija, Indonezija, Iran, Pakistan, Kuba i Etiopija.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE