• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akciјa "Diploma": Osumnjičeni na ispitivanju

U policijskoj akciji "Diploma" na kriminalističku obradu je privedeno 25 osoba, a Tužilaštvu u Banjaluci dostavljen je izvještaj protiv šestorice osumnjičenih za falsifikovanje.

 Akciјa "Diploma": Osumnjičeni na ispitivanju Izvor: MONDO

Osumnjičeni su Dragan Ćućuz (1972) iz Mrkonjić Grada, Borislav Lakić(1980) iz Mrkonjić Grada, Robert Marković (1984) iz Banjaluke, Miroslav Čulić (1963) iz Mrkonjić Grada, Gordan Vojvodić(1987) iz Mrkonjić Grada i Goran Ponjević (1991) iz Šipova, javlja Glas Srpske.

Tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih lica i u toku je njihovo ispitivanje u Mrkonjić Gradu. Portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović rekla je da će nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku istrage, tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka odlučiti o predlaganju mjere pritvora. Prema njenim riječima, istraga u ovom slučaju trajala je šest mjeseci.

Osumnjičeni su od kraja 2009. godine do aprila 2012. godine štampali falsifikovane javne isprave o završenoj srednjoj školi, o položenom državnom ispitu, kao i licence za vozače motornih vozila, te posredovali u njihovoj prodaji na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Šipova i Prijedora.

Falsifikovane diplome prodavane su za 1.000 do 1.500 konvertibilnih maraka. Prema pisanju "Glasa Srpske" u kući uhapšenog Ćućuza u naselju Brdo kod Mrkonjić Grada, pronađena je ilegalna štamparija sa 805 lažnih diploma i drugih dokumenata spremnih za prodaju, te falsifikovani pečati srednjih škola i bjanko obrasci.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE