• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Nisu ispunjeni uslovi za odlazak OHR-a

Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je danas u Strazburu, na sjednici Monitoring komiteta Savjeta Evrope, da još nisu ispunjeni uslovi za odlazak OHR-a iz BiH.

 Incko: Nisu ispunjeni uslovi za odlazak OHR-a Izvor: MONDO

"Incko je ponovio da će OHR morati da ostane sve dok u BiH u konačnoj formi ne bude ispunjeno pet uslova plus dva cilja", rekla je Srni član delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Milica Marković.

Incko je članovima Monitoring komiteta rekao da se situacija u BiH kada je riječ o političarima "prilično otkravila" i da on podržava to što su političari preuzeli sve više inicijative i odgovornosti za zbivanja u zemlji.

Markovićeva je navela da je Incko izrazio optimizam da će biti usvojen budžet BiH za 2012, i da će uskoro lideri partija postići dogovor o provođenju presude `Sejdić-Finci`. On je ukazao i da su posljednjih mjeseci učinjeni napori da se pripreme i usvoje neki zakoni.

Članove Monitoring komiteta Savjeta Evrope Markovićeva je upoznala da su u BiH velika očekivanja od narednog sastanka šestorice političkih lidera čiji će domaćin biti predsjednika HDZ BiH Dragan Čović, kao i od sastanka u Briselu kod šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU Petera Sorensena u vezi sa implementacijom presude u slučaju `Sejdić i Finci`.

Markovićeva je istakla da je u Strazburu generalno izraženo razumijevanje za složenu situaciju u BiH, i da su članovi Monitoring komiteta zadovoljni "što se stvari u BiH, ipak, kako-tako kreću naprijed".

Prema njenom mišljenju, do ublažavanja tonova i boljeg odnosa Monitoring komiteta prema Bih dšlo je zbog objektivnih razloga, ali i činjenice da je na ovom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope obilježena desetogodišnjica pristupanja BiH u Savjet Evrope.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE