• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla: Margareta Hadžić donesena na saslušanje

Margareta Hadžić, vozilom hitne pomoći dovezena je pred zgradu tužilaštva Tuzlanskog kantona, a zatim na nosilima iznesena kako bi dala izjavu

 Tuzla: Margareta Hadžić donesena na saslušanje  Izvor: MONDO

Hadžićeva ima povredu ruke, te povredu kičme i nogu zbog čega ne može da se kreće.

Postupajući tužilac dostavio je Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje pritvora za Hadžićevu (48) iz Tuzle, osumnjičene za pokušaj ubistva službenika Jedinice za podršku MUP-a TK.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio "Dnevni avaz", brojevi iz mobilnog telefona osumnjičene otkrili su i njene saradnike u policiji, koji su joj, navodno, pomagali da se bavi dilovanjem droge.

Tokom dana priveden je i Selmir Demirović, zvani Selko, za koga se pretpostavlja da je u dilovanju droge sarađivao sa Hadžićevom, ali je nakon davanja izjave on pušten kući.

Margareta Hadžić je u četvrtak popodne iz porodične kuće u prigradskom naselju Brđani otvorila vatru na policajce koji su po nalogu Suda došli da pretresu taj objekat, ranivši policajca Draženka Vujanovića iz Lukavca, i specijalca Mladena Divkovića.

Nakon što je uhapšena u njenoj kući pronađena je izvjesna količina heroina. Hadžićeva, zvana Marga, policiji je poznata od ranije jer se dovodila u vezu sa seks aferom na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a prije 10 godina bila je vinovnik jedne pucnjave u Tuzli.

Federalni mediji prenijeli su da je ona punica Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, osuđenog za pokušaj ubistva, sa kojim je, kako su ranije objavili federalni mediji, već godinama u sukobu.

Jedan od dvojice ranjenih policijskih službenika juče je otpušten na kućno liječenje, a dugi ranjeni policajac nije životno ugrožen.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE