• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kroacija libertas" traži ostavku Željka Komšića

Nevladina organizacija "Kroacija libertas" pozvala je člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da podnese ostavku na tu dužnost.

 "Kroacija libertas" traži ostavku Željka Komšića Izvor: MONDO

U ovoj NVO smatraju da je njegovo djelovanje štetno za Hrvate u BiH, pošto za vrijeme svog sedmogodišnjeg mandata ni na koji način nije pokušao da predstavi hrvatski narod, u čije ime donosi odluke u Predsjedništvu.

"Kroacija libertas" napominje da "nelegalno izabrani Komšić" nikada nije posjetio nijedno hrvatsko selo ili grad, da nije bio pokrovitelj nijedne hrvatske kulturne manifestacije, te da je njegovo djelovanje štetno za Hrvate u BiH jer je "on lično pokvario odnose BiH sa EU, ali i sa drugim konstitutivnim narodima".

U saopštenju se navodi da "Komšić već duže vremena, posredstvom svog autoriteta u Predsjedništvu BiH, štiti kriminal i reketarenje svog šefa Zlatka Lagumdžije, te sistemski vrši pritisak na pravosuđe da ovaj slučaj zataškaju bez posljedica".

"Zalažući se za približavanje BiH Organizaciji islamske konferencije, njegova politika je BiH svrstala na stranu zemalja Sila osovine zla što BiH u cjelini donosi posljedice", navodi se u saopštenju ove organizacije, koje je potpisao njen predsjednik i koordinator hrvatskog nevladinog sektora u BiH Leo Pločkinić.

"Kroacija libertas" navodi da je Komšić jedini član Predsjedništva koji je za vrijeme svoga mandata, prema statistici OHR-a, potrošio najviše iz budžeta, više od sedam miliona KM, što ga stavlja na listu najlošijeg političara koji je nebrojeno puta zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja.

"Uspostavljajući `diplomatske` veze s arapskim zemljama, upravo Željko Komšić kumovao je brojnim ugovorima o finansiranju vehabija u BiH od strane arapskih zemalja, a i sam je korisnik tzv beskamatnog islamskog kredita, koji mu je jedna od takvih banaka odobrila po šerijatskim zakonima. Ovakvo djelovanje ne predstavlja ništa drugo nego podršku finansiranju vehabija, čiji članovi su akteri brojnih terorističkih napada u BiH", navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE