• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA AFERA ZBOG CEMT DOZVOLA?

Tužilaštvo BiH vodi istragu u vezi s dodjelom dozvola za obavljanje međunarodnog transporta koje su izdavali zaposleni u Ministarstvu komunikacija i saobraćaja BiH, piše "Dnevni avaz".

 NOVA AFERA ZBOG CEMT DOZVOLA? Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH vodi istragu u vezi s dodjelom dozvola za obavljanje međunarodnog transporta koje su izdavali zaposleni u Ministarstvu komunikacija i saobraćaja BiH,

Prema saznanjima ovog lista, sumnja se da su pojedinci stekli materijalnu korist koja bi se mogla mjeriti stotinama hiljada maraka, a uskoro bi mogla biti podignuta i optužnica

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) je iz Ministarstva izuzela obimnu dokumentaciju o dodjeli CEMT dozvola za 2009. godinu i proslijedila je Tužilaštvu BiH koje je, nakon što se ispostavilo da postoje osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo, otvorilo istragu, navodi list.

Nakon što su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi s izdavanjem CEMT dozvola za 2009. godine, službenici Sipe dostavili su Tužilaštvu BiH izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenju krivičnog djela protiv više osoba, potvrđeno je u Sipi.

Uz napomenu da su pojedine dozvole davane bez dokaza da kompanija ispunjava potrebne uslove, list navodi da je zanimljivo i izdavanje tzv. zamjenskih dozvola, koje se dodjeljuju samo ako se original izgubi, ošteti ili bude ukraden, da se godišnje izdaju tri ili četiri ove dozvole, ali da je taj broj u 2009. godini bio čak 130, a da za većinu njih ne postoji nikakav dokaz da je original uništen, ukraden ili oštećen.

Pred Sudom BiH je pri kraju suđenje u vezi sa dodjelom CEMT dozvola za 2007. godinu, a isti izvor navodi da bi novi slučaj mogao da bude mnogo veći od ovog koji je u toku i s mnogo konkretnijim dokazima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE