• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aljbin Kurti priveden u sud

Vođa pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti priveden je u sredu na suđenje, nakon što je najavio da će bojkotovati sudove pod patronatom UNMIK-a.

 Aljbin Kurti priveden u sud Izvor: MONDO

Po nalogu sudije Mauricija Salustra, Kurti je sa lisicama na rukama doveden u sud, navodi se u saopštenju pokreta "Samoopredeljenje".

Kurti je pozvan da se pojavi na četvrtom po redu suđenju zbog optužbe da je odgovoran za nerede u februaru prošle godine, kada su u sukobu međunarodne policije i pristalica pokreta nastradala dva učesnika demonstracija, organizovanih protiv pregovora o statusu Kosova i protiv kosovskih institucija.

Kurti je naveo da se neće odazvati pozivu suda zato što ne priznaje nedemokratsku vlast UNMIK-a i njegovo nepravedno sudstvo.

On je ponovio da je slučaj protiv njega pokrenut da bi UNMIK izbegao odgovornost za tragični epilog demonstracija iz februara prošle godine.
"Dok se ja vodim kao okrivljeno lice i oličen kao izvor nasilja 10. februara, UNMIK je dozvolio da ubice iz policijske jedinice Rumunije odu kući", izjavio je Kurti.

Istragom je utvrđeno da su dva demonstranta izgubila život od rana zadobijenih gumenim mecima, koje su koristili rumunski policijski specijalci, sprečavajući demonstrante da uđu u zgradu Vlade Kosova.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE