• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije slave Prvi maj po parkovima i zoo vrtu

Ovog prvog maja uživaćemo u suncu i lijepom vremenu. Mondo je pitao Sarajlije da li slave ovaj praznik:

 Sarajlije slave Prvi maj po parkovima i zoo vrtu Izvor: MONDO

"Imamo dvoje djece, tako da ćemo gledati da odemo negdje u prirodu, da ima hladovine i mjesta za igranje kako bi mališani uživali. Najvjerovatnije neki od okolnih parkova. Djeca su slobodna od škole i taj dan obično provedemo skupa i onako kako žele djeca jer smo najsrećniji kada su oni zadovoljni“, odgovorio nam je mladi bračni par.

Bilo je i odgovora da će neki Prvi maj provesti radno pa smo im zaželjeli da se što manje umore. Neke Sarajlije će se uputiti kao zoološkom vrtu "Pionirska dolina"- koji je već poznata destinacija za izlet i odmor.

Iz preduzeća „PARK“ saznajemo da će povodom Međunarodnog dana rada 1. i 2. maja, u utorak i srijedu, od 08 do 20 časovasarajevski zoološki vrt "Pionirska dolina" otvoriti svoja vrata, a u ulaz će biti besplatan.

"Pionirska dolina", površine 8,5 hektara, bogata je različitim hortikulturnim sadržajima, florom i faunom, a udaljena je dva kilometra od centra grada, raspolaže s 38 životinjskih vrsta, kao i dugom tradicijom "prvomajskih okupljanja".

Između ostalog, najmlađim posjetiocima nudi i sadržajno upotpunjen i zanimljiv provod na rekvizitima za igru i zabavu, a tu su svakako neizostavni električni vozić, trampolina, gumeni grad, vrteška, automobili na električni pogon i autodrom.



Preduzeće "Park" besplatnim ulaskom u "Pionirsku dolinu" čestita Praznik rada i pruža svoj doprinos obilježavanju značajnih datuma u istoriji Sarajeva, tako da vjerujemo da će svi oni koji odluče praznik provesti tamo, biti jako zadovoljni.

Osim što će neki odmarati po gradskim parkovima, mnogo je onih koji će posjetiti okolne aleje poput Vrela Bosne, poznata izletišta Barice, Bijambare, Stojčevac, kao i Boračko jezero koje je najčešća destinacija za prvi maj mlađe ekipe, a onda i planine Trebević, Igman, Bjelašnica.

Što se tiče saobraćaja, odvijaće se uglavnom bez naročitih poteškoća. Povoljni su vremenski uslovi za vožnju, a frekvencija vozila povremeno pojačana.

Pošto će neki otići i do mora, na graničnim prelazima zadržavanja su kraća od 20 minuta, saopštava BiHAMK.

Mondo vam savjetuje da ponesete dekice, slatke zalogajčiće spremljene kući, hladne napitke, a ukoliko niste dobili slobodno, na svom desktopu okačite najljepši pogled koji biste voljeli sutra imati ispred sebe, ako ništa drugo, bar po vama neće šetati mravi.  (E.S - MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE