• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobrovoljačka: Pršte tužbe zbog vrijeđanja

Ne obazirući se na bol porodica stradalih u Dobrovoljačkoj ulici, bivši muslimanski vojnici okupljeni kraj mosta "Drvenija" psovali su, između ostalog "četničku majku", "srpsku majku", te "nerođenu srpsku djecu".

 Dobrovoljačka: Pršte tužbe zbog vrijeđanja Izvor: MONDO

Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srske podnijeće iduće sedmice Kantonalnom sudu u Sarajevu tužbu protiv NN lica zbog uvreda koje su juče u Sarajevu uputili porodicama poginulih vojnika prilikom obilježavanja 20 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

"Za nas je neprihvatljivo vrijeđanje porodica stradalih vojnika JNA, kao i činjenica da pripadnici Kantonalnog MUP-a nisu ništa preduzeli da to na vrijeme spriječe, zabranom okupljanja bošnjačkih udruženja na obližnjem mostu Drvenija", rekao je Srni predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović.

Mitrović je rekao da ova organizacija nikada neće odustati od zahtjeva za postavljanje spomen-ploče stradalim Srbima i vojnicima JNA u "Dobrovoljačkoj", "Tuzlanskoj koloni", "Kazanima", kasarni "Viktor Bubanj" i svim ostalim srpskim stratištima u Federaciji BiH.

"Nikada nećemo odustati od procesuiranja ratnih zločina nad Srbima u BiH i izvođenja pred lice pravde najodgovornijih vojnih i političkih zvaničnika bivše Republike BiH", zaključio je Mitrović.

Članovi porodica vojnika JNA stradalih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kao i oni koji su preživjeli zločin prije 20 godina, te zvaničnici Republike Srpske i lokalnih vlasti mirno su se okupili juče u Sarajevu kako bi odali počast pripadnicima JNA stradalim u Dobrovoljačkoj ulici, ali ih je nadomak tog mjesta grupa ljudi dočekala zvižducima, psovkama i uvredama.

Ne obazirući se na bol porodica stradalih u Dobrovoljačkoj ulici, bivši muslimanski vojnici okupljeni kraj mosta "Drvenija" psovali su, između ostalog "četničku majku", "srpsku majku", te "nerođenu srpsku djecu".

Skup u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici uredno je najavljen kantonalnim vlastima, za razliku od okupljanja na obližnjem mostu "Drvenija".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE