• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS i PUPS neće podržati ni jednog kandidata

SPS i PUPS neće podržati ni jednog predsedničkog kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora, saopšteno je iz tih stranaka.

 SPS i PUPS neće podržati ni jednog kandidata Izvor: MONDO

SPS je u saopštenju prosleđenom nakon sednice Predsedništva stranke navela da SPS nema koalicioni dogovor i saradnju ni sa jednom strankom koja ima predsedničkog kandidata u drugom krugu izbora, te da SPS nema razloga da podrži nijednog kandidata.

SPS od birača, koji žele da izađu na drugi krug izbora, očekuje da glasaju za skladu sa državnim nacionalnim interesima, za principe socijalne pravde, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, evropske integracije i za ekonomski razvitak i bolji život svih građana Srbije.

Ta stranka navodi da su spremni sa preispitaju odluku ukoliko dođe do političkog pregrupisavanja na političkoj sceni Srbije i stvaranja nove parlamentarne većine u kojoj bi i oni učestvovali.

Za sada, kako se dodaje u saopštenju, takvih predloga ni nagoveštaja formiranja nove parlamentarne većine niko nije ponudio i iz tih razloga SPS nema razloga da podrži nijednog od kandidata.

SPS je podsetila građane da je bila protiv raspisivanja i održavanja predsedničkouh izbora u "ovako teškom trenutku za Srbiju i srpski narod" i da se pokazalo da su bili u pravu jer je, prema njihovoj oceni, predsednička kampanja dovela do stvaranja i raspirivanja novih podela među političkim strankama u Srbiji.

"Očigledno je da ne postoji parlamentarna većina i da se može desiti da se odmah posle predsedničkih izbora ide na vanredne parlamentarne izbore. To bi Srbiju dovelo u poziciju da neće imati ko da kaže 'ne' nametanju jednostrane nezavisnosti Kosova i Metohije", piše u saopštenju.

Zbog toga SPS poziva na stvaranje Vlade nacionalng jedinstva koja bi, kako navode, "bila garant političke stabilnosti u Srbiji i odbrane srpskih nacionlnih interesa".

Na predsedništvu je zaključeno i da je predsednički kandodat SPS Milutin Mrkonjić postigao odlične rezultate i da je ostvaren bolji rezultat nego na parlamentarnim izborima.

SPS ističe da je to samo prvi korak ka jačanju i usponu SPS.

PUPS je u odvojenom saopštenju navela da članstvo te stranke treba da glasa prema ličnom opredeljenju.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE