• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Ima vremena za nove pasoše, bez gužve

Đelić apeluje na građane da ne stvaraju gužve i da bez preke potrebe ne uzimaju nove lične karte i pasoše.

 Đelić: Ima vremena za nove pasoše, bez gužve Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ponovo je apelovao na građane da ne podnose zahteve za izdavanje ličnih karata i pasoša ako to nije neophodno, kako bi se smanjile gužve u policijskim stanicama i još jednom ih zamolio za razumevanje.

Posle obilaska policijske stanice u opštini Novi Beograd, on je novinarima rekao da su gužve zaista velike i zamolio građane kojima lična karta nije istekla da ne podnose zahtev za novu jer to mogu da urade do 2011. godine, a one građane koji ne planiraju da putuju da ne dolaze po nove pasoše.

Đelić je rekao da je ova godina "puna izazova" za MUP Srbije jer treba promeniti lične karte, pasoše i registarske tablice, ali da je to neophodno kako bi građani što pre mogli da putuju bez viza i kako bi se stvorili uslovi za ulazak u EU do 2012. godine.

Potpredsednik vlade je pozvao građane da prijave njemu, MUP-u Srbiji ili zaštitniku građana ako neki od šaltera predviđenih za izdavanje dokumenata ne rade do 20 sati i subotom, i najavio da će, u saradnji sa opštinama, pokušati da se obezbede stolice i rashladni uređaji kako bi se olakšalo čekanje.

Državni sekretar u MUP-u Srbije Mirjana Orašanin rekla je da je popunjenost kadrovima u tom ministarstvu 90 odsto, i da će se u narednom periodu taj broj povećati kako bi se uvećali kapaciteti za prijem zahteva za izdavanje ličnih dokumenata.

Upitana zbog čega šalter za upravne poslove u policijskoj stanici Mirijevo, u kojem živi 70.000 ljudi, ne radi od 27. juna, Orašaninova je rekla da se verovatno radi samo o trenutnom zastoju.

Ona je izrazila očekivanje da će to mesto biti uskoro popunjeno ali je dodala da je procedura za prijem novih kadrova u MUP detaljna i da zavisi i od ministarstva finansija koje propisuje kvote.

Iako je poseta policijskoj stanici na Novom Beogradu bila planirana sa ciljem kontrole i unapređenja efikasnosti službenika, potpredsednik vlade je stigao sa 17 minuta zakašnjenja, dok je poseta stanici Stari grad otkazana zbog, kako je novinarima rečeno, sednice Skupštine Srbije koja raspravlja o novoj vladi.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE