• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intrerpol traga za Miladinom Kovačevićem

Interpol raspisao "crvenu poternicu" za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenom u SAD za prebijanje svog kolege, američkog državljanina

 Intrerpol traga za Miladinom Kovačevićem Izvor: MONDO

Ovo je objavljeno je u utorak na sajtu Interpola.

Na poternici se navodi da se Kovačević traži zbog krivičnog tela protiv života i zdravlja, a po nalogu za hapšenje koji je izdao sud okruga Brum američke države Njujork.

Uz fotografije Kovačevića objavljene su informacije o njegovoj starosti, nacionalnosti, kao i njegove fizičke karakteristike.

Advokat Veselin Cerović, punomoćnik studenta Kovačevića, izjavio je u ponedeljak da mu u američkoj ambasadi u Beogradu nisu rekli za šta se njegov klijent tereti niti kakva je pravna kvalifikacija krivičnog dela, niti zašto se traži da se dobrovoljno vrati u SAD.

Cerović je naveo da se njegov branjenik ne skriva i veruje u zakone svoje zemlje, zbog čega je i došao u Srbiju, dodajući da "zločina nije ni bilo, da je zločin izmišljen".

Branka Kovačević, Miladinova majka, kazala je da je njen sin u američkom pritvoru bio izložen torturi, omalovažavan je i vredjan na etničkoj osnovi kao Srbin i da se porodici telefonom pretilo.

Petar Kovačević, Miladinov otac, rekao je da je "sukob izazvala žrtva", da je njegov sin pokušao da razdvoji drugove u tuči, navodeći da su u incidentu učestvovala dvojica Bošnjaka koji imaju dvojno državljanstvo, Srbin i američki državljanin.

Kovačević, rodom iz Kule, na Univerzitetu Bingemton je igrao košarku, a uhapšen je početkom maja uz optužbu da je u jednom baru pretukao svog kolegu Brajana Štajnhauera, nanevši mu teške povrede.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE