• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Palma uđe u vladu...

Izbor nove vlade proslavljen je u rodnom mestu Dragana Markovića Palme Končarevu. Među gostima Boris Tadić. Prisutne zabavljala Seka Aleksić

 Kad Palma uđe u vladu... Izvor: MONDO

Izbor nove vlade Srbije burno je proslavljen noćas na seoskoj slavi u Končarevu kod Jagodine, rodnom mestu Dragana Markovića Palme. Slavlju je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić, a Palma je na žurku doveo i desetak stranih ambasadora i diplomata.

Goste je zabavljala velika estradna zvezda Seka Aleksić, a održan je i tradicionalni "Ivanjdanski turnir" u kik-boksu.

Vest da je Skupština izabrala Vladu, kao i zajednički dolazak Borisa Tadića i Dragana Markovića, nekoliko hiljada prisutnih građana na lokalnom stadionu pozdravilo je pravim ovacijama, piše "Press".

Oficijelni spiker je predsedniku čestitao Vladu, a Tadić je nekoliko minuta strpljivo otpozdravljao mnogobrojnoj publici.

Prisutne je prethodno dobro zagrejala Seka Aleksić, koja je otpevala većinu svojih najvećih hitova. Bilo je primetno da je njen nastup najviše zainteresovao ambasadore Makedonije i Nemačke, Aleksandra Vasilevskog i Volframa Masa, prenosi list.

Osim njih dvojice, na velikoj Palminoj žurki bili su i otpravnici poslova Belorusije i Belgije, Sergej Čučuk i Denis Dehauer, ambasadorka Švedske Krister Bringeus, Bugarske Georgij Dimitrov, Mađarske Šandor Pap, kao i predstavnica ambasade SAD Alisa Dogramadžijeva.

Iako je bio planiran i dolazak zamenika premijera Ivice Dačića i još nekoliko ministara, oni se ipak nisu pojavili jer je izbor nove vlade u Skupštini Srbije trajao do kasno. Negde oko 11 sati počeo je i veliki kik-boks turnir na kome se predstavnicima kluba "Palmini tigrovi" iz Jagodine suprotstavila jedna ekipa iz Kazahstana, pojačana sa još nekoliko srpskih boraca.

Palma i Tadić su iz VIP lože pomno pratili borbe, kao uostalom i mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora.

Jedan od najviših funkcionera Demokratske stranke rekao je da je Palma jedan od najzaslužnijih za to što je Srbija dobila proevropsku vladu i da je Boris Tadić svojim dolaskom želeo da mu iskaže zahvalnost.

"Palma je, ako ne najzaslužniji, a ono sigurno jedan od trojice najzaslužnijih ljudi za formiranje nove, proevropske vlade Srbije. Njegova velika želja je bila da se izbor Vlade proslavi na seoskoj slavi u njegovom rodnom mestu. Pozvao nas je i mi smo ispoštovali njegovu želju ...", - rekao je sagovornik iz DS-a.

Sam Dragan Marković Palma rekao je za Press da se "sticajem srećnih okolnosti" seoska slava njegovog Končareva poklopila sa izborom nove vlade.
"Iskoristili smo to na najbolji mogući način. Pogledajte ove ljude. Ima ih bar 10.000, srećni su, veseli, zaslužili su i oni da se malo provesele. Proslavili smo kako i dolikuje. Onako kako se slavi u Srbiji. Znate, ipak je ovo veliki, značajan dan za Srbiju i sve njene građane... ", rekao je Palma.
Zoran Kovačević, menadžer pevačice Seke Aleksić, rekao nam je da Seka nije naplatila svoj nastup.
Da je domaćin proslave Dragan Marković Palma mislio i na najsitnije detalje, govori podatak da je posle skretanja za Jagodinu sa autoputa Beograd - Niš, pa sve do Končareva, na svakoj raskrsnici stajao barem po jedan policajac kako gosti ne bi pogrešili put. Policajci su strpljivo upućivali goste u pravom smeru, pošto većina njih nikada ranije nije bila u Končarevu.

Dugo najavljivani spektakl u Končarevu, kako piše "Blic" dogodio se tradicionalno jedanaesti put na dan seoske slave. Za dvadesetak dana koliko su trajale pripreme stadion FK ,“Mladost“ potpuno je preuređen.

Put koji vodi od Jagodine do Končareva na kritičnim mestima je presvučen novim asfaltom, na staroj zgradi fudbalskog kluba dograđen je još jedan sprat površine oko 200 kvdrata, postavljeno je 30 novih reflektora a u pripremama su učestvovali su svi Končarevci.

Na terasi dograđene zgrade napravljena je visoka bina za nastup Seke Aleksić.

Organizacijom ovog spektakla u rodnom Končarevu, ocenjuju "Novosti" Palma je istakao „najozbiljniju kandidaturu“ za prvog „domaćina“ u novoj vladajućoj koaliciji.

Posle boks meča, Palminim VIP zvanicama priređena je večera u restoranu „Tigar“.

Predsedniku Tadiću i ambasadorima kasno sinoć pridružio se i predsednik socijalista Ivica Dačić. Obezbeđenje „Tigra“ jutros je radilo besprekorno, novinarima nije dozvoljen pristup ni na . Na samoj zabavi, kako je rečeno "Novostima", svirala je tiha muzika, sentiši, "daleko od Sekinog gruvanja na stadionu".

(MONDO/foto "Blic")

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE