• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Diplomatski skandal zbog Kovačevića

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je slučaj Miladina Kovačevića "naneo udarac odnosima Beograda i Vašingtona".

 Diplomatski skandal zbog Kovačevića Izvor: MONDO

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je slučaj Miladina Kovačevića "naneo udarac odnosima Beograda i Vašingtona" i da će Srbija pokušati da prevaziđe problem u okviru međunarodnih normi, ali i ustava i zakon zemlje.

Posle razgovora sa slovačkim šefom diplomatije Janom Kubišom, Jeremić je, odgovarajući na pitanje novinara rekao da Srbija nastoji da u odnosima sa SAD ostvari napredak u svim oblastima gde nema fundamentalnih neslaganja, kao što je status Kosova.

Miladin Kovačević, koji studira u SAD, optužen je za prebijanje i nanošenje teških povreda kolegi sa fakulteta. Američke vlasti pustile su ga na privremenu slobodu, do pocetka suđenja, ali mu je bilo zabranjeno da napušta zemlju i oduzet mu je pasoš.

"Međutim, naravno, ovaj slučaj nikako ne pomaže (napretku odnosa Srbije sa SAD). Ovaj slučaj je naneo udarac odnosima Beograda i Vašingtona", rekao je Jeremić dodajući da je ministarstvo spoljnih poslova preuzelo sve adekvatne mere na "saniranju" situacije.

Jeremić je kazao da su "munjevito" povučene srpske diplomate, koji su bili umešani u slučaj, i da je stvar sada prepuštena drugim organima. On je takođe rekao da je pokrenuta unutrašnja istraga u okviru ministarstva.

Američke vlasti optužuju Konzulat Srbije u SAD da su neprimereno izdali privremeni putnu ispravu Kovačeviću i zahtevaju da se Kovačević vrati u SAD kako bi se suočio s optužnicom.

"U kontaktima s američkom stranom, mi smo rekli da ćemo biti apsolutno kooperativni, da ćemo sarađivati u okviru međunarodnih zakona i u okviru, naravno, zakona i ustava, ove zemlje", rekao je Jeremić.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE