• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najplementiji" u Andrićgradu

Šest dobitnika nagrade za najplemenitiji podvig godine, posjetili su danas Andrićgrad na poziv režisera Emira Kusturice.

 "Najplementiji" u Andrićgradu Izvor: MONDO

"Najplemenitiji" su u Višegrad došli iz Drvengrada u Mokroj Gori gdje su gosti Kusturice, kome je plaketa za najplemenitiji podvig ove godine dodijeljena za izgradnju Andrićgrada.

Andrićgrad su posjetili Radmila i Bojan Savić, majka i brat pilota Gorana Savića, koji je žrtvujući sopstveni život, do posljednjeg trenutka ostao u avionu koji je padao iznad Nove Pazove, pokušavajući da sačuva živote na zemlji.

U posjeti su bili i učenici Neven Krnojelac i Draža Vuković, koji su u februaru ove godine spasili 16 putnika na Tjentištu iz smetovima zavejanih automobila.

Na ulicama Andrićgrada danas se našla i devetogodišnja Danica Zorić iz Božetića kod Nove Varoši, koja je ostala bez majke i, iako je još dijete, brine o dva brata i bolesnom ocu.

Andrićgrad je posjetio i Dušan Arsekić iz Ivanjice, koji je sa drugom Nemanjom Belićem ljetos spasio vršnjaka koji se davio u Zapadnoj Moravi.

"Velika nam je čast što nas je Kusturica pozvao u Andrićgrad u kojem smo svi po prvi put", rekao je Neven Krnojelac iz Foče.

Nagrade i plaketu dodjeljuju "Večernje novosti"

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE