• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela raspodjela CEMT dozvola

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH danas je počela raspodjela 1.030 CEMT dozvola za prevoznike u BiH.

 Počela raspodjela CEMT dozvola Izvor: MONDO

Potvrdivši ovu informaciju, pomoćnik ministra transporta i komunikacija BiH Zoran Andrić je istakao da Ministarstvo nema problema prilikom raspodjele dozvola, ali da ima probleme sa nezadovoljnim prevoznicima koji nisu dobili CEMT dozvole.

"Te probleme rješavamo u kontinuitetu i oni su svake godine isti i svake godine prolazimo kroz iste faze. Neko ko ima jedan kamion `evro 5` ili jedan ili dva kamiona `evro 3` nije mogao dobiti dozvolu, a na listi iznad njega su prevoznici koji ispunjavaju uslove i imaju veći broj bodova za te dozvole", objasnio je Andrić.

On je dodao da su na listu, koja je objavljena na internet stranici ministarstva, uvršteni prevoznici za koje je okončan ili je u toku postupak provjere navoda iz dostavljenih zahtjeva.

Andrić je napomenuo da, nakon okončanja postupka provjere kod nadležnih tijela, Komisija za raspodjelu CEMT dozvola za 2013. godinu zadržava pravo na izmjenu liste.

Prema njegovim riječima, lista može biti izmijenjena tako da će prevoznik kod koga se utvrdi neusklađenost podataka biti uklonjen s prijedloga liste, a dozvola će biti dodijeljena sljedećem prevozniku.

Prilikom preuzimanja CEMT dozvole potrebno je dostaviti dokaze o plaćenim administrativnim taksama na rješenje o izdavanju dozvole u iznosu od 15 KM po podnesenom zahtjevu, te dokaze o plaćenim taksama na CEMT dozvole.

CEMT dozvole će se preuzimati u Sektoru za transport resornog ministarstva, svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova.

Lista raspodjele CEMT dozvola za 2013. godinu objavljena je na sajtu Ministarstva www.mkt.gov.ba.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE