• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad Banja Luka: Nismo povećali plate

Administrativna služba Grada Banja Luke demantovala pisanje medija da su rukovodiocima gradske vlasti za povećane plate 30 odsto.

 Grad Banja Luka: Nismo povećali plate Izvor: MONDO

“Povodom neistinite informacije o navodnom povećanju plata zaposlenih i funkcionera Administrativne službe Grada Banja Luka, koja je objavljena u pojedinim medijima, ovim putem želimo da upoznamo javnost da je riječ o neprofesionalom izvještavanju, čiji je cilj manipulisanje istinom”, navedeno je u saopštenju objavljenom na portal banjaluka.rs.ba.

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik najavio o smanjenje plata od pet odsto za službenike, odnosno deset odsto za funkcionere, a “senzacionalistički plasirana” informacija o povećanju plata za 30 odsto je netačna i neprovjerena.

“Želimo da upoznamo javnost da je stupanjem na funkciju, gradonačelnik Gavranović donio Pravilnik o izmjenama o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta AS BL („Službeni glasnik Grada Banja Luka“ br. 26/12 od 19. novembra 2012. godine), kojim je ukinut Odsjek za imovinsko-pravne poslove, a sistematizovana nova radna mjesta u okviru Kabineta gradonačelnika”, piše u saopštenju.

U nastavku se navodi da su te izmjene uslovile donošenje Pravilnika o izmjenama pravilnika o platama i naknadama zaposlenih u AS BL („Službeni glasnik Grada Banja Luka“ br. 28/12 od 30. novembra 2012. godine), i to samo u organizacionim jedinicama u kojima je došlo do promjena.

Kod svih drugih zaposlenih službenika, načelnika i funkcionera plate nisu mijenjane.

“Dakle, gradonačelnik nije potpisao nikakvu „odluku o povećanju plata funkcionerima i nekim službenicima gradske uprave“. S druge strane, podsjećamo da je donošenjem mjera za suzbijanje posljedica svjetske ekonomske krize, plata zaposlenih u Administrativnoj službi ranije smanjena za deset, a funkcionera za 20 odsto”, tvrde u Gradskoj upravi.

Prijedlogom budžeta za 2013. godinu planirano je novo smanjenje plata od pet odsto za službenike i deset odsto za funkcionere, stoji u saopštenju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE