• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radivojević se vraća u Vladu FBiH

Predsjednik FBiH stavio je van snage ranije odluke o prihvatanju ostavke ministra prostornog uređenja i zamjenika premijera Desnice Radivojevića.

 Radivojević se vraća u Vladu FBiH Izvor: MONDO

Odluka Živka Budimira kojom će Radivojević biti vraćen na funkciju ministra prostornog uređenja i zamjenika premijera Vlade FBiH stupa na snagu danas.

Predsjednik FBiH donio je ovakvu odluku vodeći se interesima građana i naroda FBiH i kako bi zaustavio krizu koju su izazvale političke strukture koje su najmanje vodile računa o građanina i narodima i prosperitetu Federacije BiH, saopšteno je iz Budimirovog kabineta.

Radivojević je u pisanoj molbi upućenoj 18. decembra predsjedniku FBiH da preispita Odluku o prihvatenju njegove ostavke naveo da je spreman obavljati dužnost u interesu građana i naroda te, prvi put, nije negirao da je u razgovoru s kadrovskom komisijom SDA ponudio aktiviranje ostavke na funkciju ministra prostornog uređenja, navodi se u saopštenju.

Odluka o vraćanju Radivojevića u Vladu, donesena je radi osiguranja što funkcionalnijeg rada Vlade FBiH i rješenja krize u tom entitetu, uzimajući u obzir presudu Ustavnog suda FBiH, te stav Radivojevića iskazan u pisanom obraćanju federalnom predsjedniku da je spreman obavljati dužnost u interesu građana i naroda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE