• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabranili novinarima da rade svoj posao

UO Udruženja novinara RS smatra nedopustivim što se novinarima i fotoreporterima zabranjuje rad, koji imaju za cilj objektivno informisanje građana

 Zabranili novinarima da rade svoj posao Izvor: MONDO

Upravni odbor Udruženja novinara RS pozvao je sve institucije u Srpskoj da omoguće novinarima da bez ikakvih nelogičnih zabrana rade svoj posao.

Upravni odbor uputio je protest zbog odluke nadležnih u zgradi Adminstrativnog centra Vlade koji su novinarima i fotoreporterima više dnevnih listova zabranili ulazak u zgradu tokom održavanja donatorske večeri predsjednika Republike Srpske.

Udruženje novinara ocijenilo je nedopustivim i zabranu tonskog snimanja suđenja bivšem načelniku Broda Milovanu Čereku u Okružnom sudu u Banjaluci, iako su televizijske kuće za to imale potrebnu dozvolu, koju su dan ranije bez problema iskoristili.

"Smatramo da je nelogično da se na, za javnost otvorenom dijelu procesa, zabrani uzimanje tonskog zapisa sa suđenja", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Udruženja novinara ocijenio je nedopustivim i da se fotoreporterima dnevnih listova iz Banjaluke zabrani fotografisanje dolaska zvaničnika Srbije na aerodromu u Mahovljanima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE