• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banja Luka: Uklonjeni plakati protiv Konzuma

U Banjaluci su danas osvanuli plakati koji pozivaju na bojkot hrvatskog trgovačkog lanca Konzum.

 Banja Luka: Uklonjeni plakati protiv Konzuma  Izvor: MONDO

Na plakatima koji su polijepljeni na pasarelama duž banjalučkog zapadnog tranzita nalaze se likovi hrvatskih generala Gotovine i Markača, šahovnice i stilizovanog slova „U“ . Ironičnim porukama se sugeriše da se kupovinom hrvatskih proizvoda promoviše antisrpska politika Hrvatske.

Prema saznanjima portala Istinito.ba, iza ove akcije stoji Pokret „Ili domaćini ili sluge“, koji se protivi dominaciji ovog trgovačkog lanca u odnosu na domaće trgovce i proizvođače i promoviše kupovinu domaćih proizvoda.

Za banjalučko tužilaštvo nema elemenata krivičnog djela, pišu Nezavisne. Gotovo identična situacija je bila i u CJB Banjaluka iz kojeg nije stiglo zvanično saopštenje o ovom slučaju.

Plakati su, kako je potvrđeno "Nezavisnim" pronađeni kod Narodnog pozorišta RS u centru grada, zatim u ulicama Jovana Dučića i Vuka Karadžića.

Potraga za plakatima je, piše list, trajala do sitnih noćnih sati, te da je pronađeno blizu 50 plakata.

Izvor "Nezavisnih" blizak MUP-u RS potvrdio je u nedjelju da je kompletna smjena u CJB Banjaluka "dignuta" na noge kako bi plakati do jutarnjih časova bili uklonjeni.

U nedjelju iz "Konzuma" nije bilo reakcije na pitanja novinara, a ni na dežurni potrošački broj nisu se javljali operateri.

Ove godine protiv Konzuma su ustali i hercegovački poljoprivrednici, nezadovoljni svojim tretmanom na policama Konzuma. I oni su pozvali na bojkot ove hrvatske firme, koja je, kako je prema zvaničnim podacima samo prošle godine u Bosni i Hercegovini ostvarila prihod od 588 miliona KM.

Bojkot kupovine proizvoda stranog porijekla zagovarao je tada i federalni ministar trgovine Milorad Bahilj. Čule su se i optužbe da je neko u izvršnoj vlasti u saradnji s megakoncernima odlučio da uništi domaću proizvodnju.

U Banja Luci je nedavno otvoren Super Konzum koji se prostire na više od 2.300 kvadrata prodajne površine, na lokalitetu bivšeg Čajavca.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE