• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Bošnjaci, okanite se Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da osnivanje Svjetskog bošnjačkog kongresa znači kraj priče o multietničkom društvu.

 Dodik: Bošnjaci, okanite se Srpske Izvor: MONDO

On je istakao da je neprihvatljiva namjera da u Republiku Srpsku dođe 100.000 Bošnjaka kako bi glasali na izborima i vrate se ponovo u Federaciju BiH.

Dodik je rekao da je dobro što je formiran Svjetski bošnjačkog kongres i da je to prilika da Srbi odgovore na isti način.

"Mi u Republici Srpskoj imamo pravo na odbranu naših interesa", rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

Dodik je istakao da novoizabrani predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić i drugi misle da je dobro da Srbe i Bošnjake konfrontiraju na nacionalnoj osnovi.

"Mi se moramo razgraničiti u svakom pogledu. Bosna ne pripada njima u Višegradu i Banjaluci. To je dio Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je rekao da iz SDS-a najčešće govore da nema više problema za Republiku Srpsku. "Ja mislim da ima", rekao je Dodik i istakao da to to dokazuju Cerićeve izjave.

Dodik je rekao da je Republika Srpska neprikosnovena i naglasio da je njegova poruka Bošnjacima da se "okanu Republike Srpske".

"Proces povratka je završen.Mi nećemo ostati mirni na spekulacije i namjere da se dovede 100.000 Bošnjaka, koji će glasati i potom otići, da bi napravili novu političku strukturu. Za nas je to neprihvatljivo", istakao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je rekao da je svaki Bošnjak koji hoće da se vrati dobrodošao da živi slobodno.

"Niko nas neće ovdje namagarčiti", rekao je Dodik i naglasio da je Republika Srpska trajna kategorija.

Dodik je poručio da će se uvijek boriti protiv toga da građani Republike Srpske budu nadglasani i majorizovani.

"Srbi ne ugrožavaju nijednog Bošnjaka. Njihove želje da dominiraju čine frustriranim njihove lidere, pa i Cerića", dodao je Dodik.

Donedavni poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić izabran je juče za predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa, a sandžački muftija Muamer Zukorlić za predsjednika Skupštine kongresa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE