• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Novu godinu uz muziku i vatromet

Građani BiH i mnogobrojni turisti dočekali su Novu Godinu na trgovima uz dobru muziku i tradicionalni vatromet.

 U Novu godinu uz muziku i vatromet Izvor: MONDO

Na trgovina u Sarajevu i Banjaluci veselilo se hiljade građana, a u gradovima u kojima nije bilo javnog dočeka slavilo se u porodičnoj atmosferi, kafićima i restoranima.

Sarajlije i njihovi gosti su Novu godinu dočekali na Trgu djece, u tradicionalnoj organizaciji Gradske uprave. Plato ispred BBI centra bio je pun, a za ludu zabavu pobrinuli su se domaći bendovi The Blavors, Atentat, Skroz, Zoster i Regina.

Posljednje sekunde stare godine, Sarajlije su odbrojavale uz zvuke popularnih Mostaraca nakon čega je uslijedio spektakularni vatromet. Na scenu je zatim izašla grupa Regina, koja je odličnom svirkom građane zabavljala do ranih jutarnjih sati.

Veselo je bilo i u sarajevskim kafićima i restoranima, a mediji prenose da su građani bar na jednu noć, uz dobru zabavu uspjeli da zaborave na sumorna predviđanja koja ih čekaju u ovoj 2013. godini.

Koncertom grupe "Balkan ekspres" na Trgu Krajine i vatrometom, građani Banjaluke dočekali su Novu 2013. godinu. Predstavnici Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd su 13. put promovisali prvu knjigu na svijetu, a ove godine to je roman "Veštica" makedonskog pisca Venka Andonovskog, te podijelili knjige građanima Banjaluke ispred spomenika ovom velikanu.

Više od hiljadu Prijedorčana novu 2013. godinu dočekalo je na malom gradskom trgu, uprkos temperaturi od tri stepena ispod nule. Prijedorčane su zabavljali vokalni solisti Siniša Lukač i Mirjana Boltić, te orkestar "Prijatelji", u ponoć je priređen vatromet, a služeni su sendviči i kuvano vino.

Nekoliko hiljada Višegrađana i građana susjednih opština dočekalo je Novu 2013. godinu na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu u Višegradu uz svirku beogradske "Riblje čorbe". Raspoloženi Bora Đorđević i članovi grupe svirali su stare poznate hitove ali i muzičke numere sa najnovijeg albuma "Uzbuna". Najveći broj mladih prelaz iz stare u Novu godinu dočekao je u brojnim višegradskim kafićima, a oni starijih uzrasta u restoranima.

U većini gradova u BiH zbog finansijske krize nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, pa su građani uglavnom slavili u krugu porodice i prijatelja, dok su se mlađi, uglavnom, odlučivali za zabavu u nekim od ugostiteljskih objekata.

Javnog dočeka Nove godine u Zenici nije bilo, ali veliki broj Zeničana odlučio je da 2013. dočeka u kafićima, restoranima, hotelima, na planinskim ljepoticama ili u svojim domovima sa prijateljima ili najbližom rodbinom. Javnog dočeka nije bilo ni u Tuzli, pa je doček organizovan ud vorani Mejdan uz muziku Parti benda.

Novogodišnju noć veliki broj mladih iz Trebinja proveo je u susjednim crnogorskim gradovima, najviše u Budvi gdje je nastupio Zdravko Čolić. U turističkim agencijama u Trebinju Srni je potvrđeno da je sinoć u Budvu otputovalo deset autobusa, a zainteresovanost za prevoz je bila mnogo veća. Već godinama ni u jednom gradu istočne Hercegovine nema organizovanog dočeka Nove godine zbog čega su ugostiteljski objekti bili popunjeni, a uz pjesmu i muziku domaćih muzičara slavilo se do ranih jutarnjih časova.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE