• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darovi za prvorođene bebe

Šef kabineta predsjednika RS Draško Milinović danas je u Prijedoru prvorođenu bebu u RS u 2013. darovao zlatnikom u ime predsjednika Dodika.

 Darovi za prvorođene bebe Izvor: MONDO

Djevojčica Katarina rođena je devet minuta iza ponoći prirodnim putem i prva je beba u porodici Željke Međed (25) iz Novog Grada.

Beba je teška 3.300 grama i duga 50 centimetara.

Majka Željka rekla je da joj nijedna godina nije počela kao ova, da je prijatno izneneđana današnjom posjetom i darom i da joj je sve to lijep osjećaj.

Šef kabineta predsjednika Republike Draško Milinović rekao je da je darivanje prvorođenih beba tradicija predsjednika Milorada Dodika, a da će ove godine sve bebe rođene 1. januara na poklon od predsjednika dobiti pakete za novorođenčad.

"Čestitali smo sretnim roditeljima i poželjeli maloj Katarini puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu", rekao je Milinović.

On je dodao da u toku sutrašnjeg dana očekuje kompletiranje podataka o svim bebama rođenim 1. januara u svim porodilištima Republike Srpske kako bi im bili dostavljeni paketi opreme za novorođenčad kao poklon predsjednika Republike.

U okviru mjera pronatalitetne politike, predsjednik Republike Srpske je svu djecu rođenu u prvoj sedmici oktobra, koja se obilježava kao Međunarodna nedjelja djeteta, darovao novčanim iznosima od po 500 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović prvorođenoj bebi u 2013. godini darivao je dukat, novčani iznos i prigodan poklon paket kozmetike za bebe.

Gavranović je rekao da je zajedno sa svojim saradnicima, prema običaju grada, posjetio majku i bebu, navodeći da je prvorođeni Banjalučanin u ovoj godini dječak Đorđe Vasiljević rođen 20 minuta iza ponoći.

On je novinarima rekao da majka Dijana Vasiljević sada ima dva dječaka, i da želi da rodi i treće djete.

Gavranović je istakao da je u 2012. godini u Banjaluci, prema statistici, obavljeno oko 30 poroda više nego u 2011. godini, što je prema njegovim riječima dobar signal.

"Moraćemo se svi potruditi i u Republici Srpskoj, ali i na nivou lokalnih vlasti da pružimo priliku svima koji žele potomstvo, da djece bude više, da nam škole ne budu prazne, da stvorimo uslove da ljudi mogu da žive i rade i nadam se da će tako i biti", rekao je Gavranović.

On je majci i Đorđu poželio dug život, dobro zdravlje i sreću.

Dijana Vasiljević je rekla da je divan osjećaj što je po drugi put postala mama i da kod kuće Đorđa čeka šestogodišnji brat Aleksandar.

"Nadam se da ću i treći put postati majka i svim majkama u Republici Srpskoj želim da postanu majke bar tri puta, jer to je naša budućnost", rekla je Vasiljević i zahvalila gradonačelniku i gradu na poklonima.

Dežurni ginekolog na Ginekološko-akušerskoj klinici Dragica Draganović rekla je da je prva beba u najvećem porodilištu Srpske rođena 20 minuta nakon ponoći carskim rezom, te da postoperativni tok majke protiče uredno i da su i majka i beba dobro.

"Dječak je rođen sa 3.950 grama, a dug 54 centimetra", rekla je Draganović i dodala da su od ponoći do jutros rođene još četiri bebe.

Prema njenim riječima, u 2012. godini obavljeno je 3.157 porođaja, a u 2011. godini 3.124 porođaja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE