• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dodikov neprimjeren pritisak na BN"

UO Udruženja novinara Republike Srpske uputio je protest povodom kvalifikacija predsjednika Milorada Dodika koje se odnose na BN televiziju.

 "Dodikov neprimjeren pritisak na BN" Izvor: MONDO

Upravni odbor saopštio je da takve kvalifikacije predstavljaju neprimjeren pritisak na uređivačku politiku BN televizije i njeno pravo na slobodno izvještavanje.

"Samo slobodni i nezavisni novinari i mediji mogu odgovornije raditi ovaj društveno važan posao, bez uticaja i pritiska političkih centara i institucija vlasti", smatra Upravni odbor Udruženje novinara Republike Srpske.

Upravni odbor Udruženja novinara Srpske pozvao je predstavnike institucija vlasti Republike Srpske i političkih partija da podrže pravo medija na slobodno i profesionalno izvještavanje, jer samo u takvom ambijentu moguće je graditi uspješno društvo u kojem mediji zauzimaju veoma važno mjesto.

DP: Predsjednik se boji istine

Iz Demokratske partije takođe su reagovali na intervjue predsjednika Dodika Večernjim novostima i agenciji Srna.

Demokratska partija – Dragan Čavić smatra da predsjednik RS Milorad Dodik u intervjuima "Večernjim novostima" i Novinskoj agenciji Republike Srpske Srna izražava "državno nejedinstvo optužbama na račun opozicije i izmišljanjem stranih plaćenik i domaćih izdajnika".

Iz DP-a poručuju da "Dodikova kvalifikacija BN televizije kao plaćeničke i izdajničke predstavlja nastavak njegovog straha od objavljivanja istine o njemu i njegovom režimu".

"Umjesto da Republiku Srpsku, odnosno sve njene građane, kulturno i ozbiljno predstavlja na svakom mjestu, on sve češće javno izgovara uvrede, psovke i primitivnosti neprimjerene izabranom predsjedniku“, navodi se u saopštenju.

DP tvrdi da "režimski mediji i novinari uživaju Dodikovu ličnu zaštitu, dok slobodni i nezavisni mediji strahuju od izliva bijesa, psovki i primitivizma, umjesto da se solidarišu i brane slobode svakog ugroženog novinara koje su im Ustavom Republike Srpske zagarantovane".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE