• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka:Otpuštena profesorka ostaje u školi

Tehnološka škola u Banjaluci prihvatila žalbu Slađane Vuković, koja je dobila otkaz nakon što je osuđena na četiri mjeseca zatvora.

 Banjaluka:Otpuštena profesorka ostaje u školi Izvor: MONDO

"V. d. direktora škole Vojislav Perić dao je otkaz Vukovićevoj bez prethodno sprovedenog disciplinskog postupka, što joj je omogućilo da se žali. Mi smo na to upozoravali i ranije", rekao je član Sindikalne organizacije Tehnološke škole Dejan Čutura, piše Glas Srspke.

On tvrdi da Školski odbor radi u korist Perića i Vukovićeve i da se ovakav ishod mogao znati i prije sjednice.

Čutura je naglasio da su sjednici prisustvovala dva advokata, koji su članovima odbora rekli da je Vukovićeva počinila krivično djelo zloupotrebe službenog položaja kada je bila na mjestu direktora i da sada, na mjestu koordinatora prakse, ne može da odgovara za svoje postupke iz tog perioda.

"To je apsurd. Takođe su pomenuli pogrešnu proceduru za dobijanje otkaza, jer nije išla na disciplinsku komisiju i tu su našli argument za prihvatanje njene žalbe", rekao je Čutura i dodao da Školski odbor nije prihvatio njegov prijedlog da Vukovićeva sada ide na disciplinsku komisiju.

Član Školskog odbora Milenko Savičić kaže da je zbog farse koja je nastala na sjednici održanoj prošlog petka podnio ostavku.

"Predsjednik Školskog odbora Ljiljana Drinić više je predstavljala direktora i advokate nego Školski odbor", rekao je Savičić.

V. d. direktora škole Vojislav Perić rekao je da zna za odluku Školskog odbora, ali da on to ne može da komentariše i uputio nas na predsjednika Školskog odbora.

Komentarišući Čuturine optužbe da Školski odbor radi u njegovom interesu, Perić je rekao da nema šta da komentariše i da škola ima 90 zaposlenih, te da ne misle svi tako.
"Podnijeću tužbu protiv predsjednika Sindikalne organizacije Perse Trebovac jer su me iz sindikata podstrekivali na krivično djelo. Oni su podnijeli prijavu protiv mene jer nisam pokrenuo disciplinski postupak protiv Vukovićeve, a ja tužbu tada nisam ni dobio. Kako smijem da podnesem postupak, ako ne znam zašto ga pokrećem", rekao je Perić.

Slađana Vuković osuđena je na četiri mjeseca zatvora jer je u vrijeme dok je bila direktor Tehnološke škole omogućila preduzeću "Metalogrup" da na zemljištu škole izgradi poslovno-administrativni objekat, iako je u decembru 2003. dobila saglasnost Školskog odbora za gradnju objekta isključivo za potrebe škole.

Sindikalna organizacija Tehnološke škole podnijela je 27. novembra prošle godine krivičnu prijavu protiv Vojislava Perića jer nije pokrenuo disciplinski postupak protiv Vukovićeve.

U banjalučkom Osnovnom sudu ranije su rekli da Slađana Vuković nije upućena na izdržavanje kazne jer je podnijela prijedlog za pretvaranje zatvorske u novčanu kaznu.

Konkurs

Konkurs za direktora Tehnološke škole biće ponovljen jer Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije dalo saglasnost ni jednom od kandidata koji su konkurisali na ovu funkciju, potvrdili su u ovom ministarstvu.

Kandidati za direktora škole bili su sadašnji v. d. direktora Vojislav Perić i Dejan Čutura.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE