• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali vs RTS

Tomislav Nikolić rekao da će zaustaviti rad RTS-a. RTS odbacio pretnje.

 Radikali vs RTS Izvor: MONDO

Kolegijum Radiotelevizije Srbije (RTS) kritikovao je zamenika predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislava Nikolića zbog "pretnji da će zapaliti" RTS i pozvati pristalice da ne plaćaju pretplatu za javni servis.

"Ovo rukovodstvo neće pristati na eventualne zahteve vlasti ili opozicije da se izborene medijske slobode ponište i RTS-u vrati status državnog medija ili da se RTS pretvori u polugu za rušenje legalno izabrane vlasti", navedeno je u saopštenju Kolegijuma RTS-a.

Dodaje se da Nikolić tim pretnjama nije u sukobu sa RTS-om, već sa "milionima gledalaca koji svojim brojem potvrđuju da je RTS medij koji najviše gledaju i kome najviše veruju".

"Ako je broj glasača bilo koje stranke odraz veličine te stranke unutar nekog društva, onda bi taj princip morao da važi i za medije. Medijski javni servis, vlasništvo je građana Srbije i ne pripada nijednoj partiji, ne pripada ni vlasti, ni opoziciji", navedeno je u saopštenju.

Kolegijum RTS-a istakao je da su nasilni ulični nemiri, prebijanje novinara, najave paljenja nacionalne televizije i pozivi na nepoštovanje zakona "deo arsenala politike koja odbija da izvuče pouke iz srpske prošlosti".

Nikolić je u utorak rekao da će zaustaviti rad RTS-a. Na pitanje kako, odgovorio je: "Videli ste šta je bilo sa Bastiljom", aludirajući na 5. oktobar 2000, kada je zapaljena zgrada RTS.

Na današnjoj konferenciji za novinare NIkolić je istakao da radikali neće paliti televiziju i skupštinu, jer će im trebati kada dođu na vlast. On je ponovio da neće plaćati pretplatu, jer je RTS javni servis Borisa Tadića i Demokratske stranke.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE