• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radeta: Za incidente odgovorni "Tadićevi provokatori"

Poslanik SRS Vjerica Radeta izjavila je da su za incidente na protestima zbog Radovana Karadžića odgovorni "provokatori koje šalje Boris Tadić".

 Radeta: Za incidente odgovorni "Tadićevi provokatori" Izvor: MONDO

"Ljudi koji se tamo okupljaju protestuju mirno, ali je očigledno da se tamo svaki put pošalje jedna grupica provokatora da bi mediji uveče samo pričali o tome kako se tamo desilo nešto ružno", rekla je Radeta na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da SRS osuđuje napade na novinare, da ne poziva na njihov linč, da nikada nije propagirala nasilje, niti ugrožavanje novinara na bilo koji način.

Radeta je podsetila da te proteste ne organizuju radikali, ali da poslanici i odbornici te stranke dolaze na njih, jer žele da pruže podršku ljudima koji protestuju zbog hapšenja Karadžića i "diktatorskog režima Tadića". Ona je ponovila da će SRS u utorak organizovati veliki miting tim povodom u utorak.

Radeta je ocenila da je Srbija u medijskom mraku, jer, dodala je, mediji, pre svega elektronski, "ne dižu glas" povodom tvrdnji radikala da Hag namerava da ubije Vojislava Šešelja, niti o tome kad, gde i kako je uhapšen Karadžić. Ona je istakla da je SRS odlučna u borbi protiv "režima Tadića demokratskim sredstvima, a prvi korak u toj borbi je zahtev za razrešenje predsednika parlamenta Slavice Đukić -Dejanović".

"Podsećamo Tadića da se izdaja u Srbiji nikada nije praštala. Ne pretimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo", rekla je poslanica SRS.

Radeta je u tom kontekstu podsetila na krah dinastije Obrenović i poručila "sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati 'sreću' Zorana Đinđića, jer Bog kažnjava do sedmog kolena, a po nekim stavovima i do 11. kolena". Ona je pozvala Srpsku pravoslavnu crkvu da se oglasi ovim povodom, jer jedina ima pravo da izdajnike srpstva izopšti iz SPC i da ih anatemiše.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE