• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sinovac: Bio sam jedini Radovanov jatak

Dragan Karadžić, sinovac Radovana Karadžića, rekao je da je on jedini pomagao stricu u skrivanju prethodnih godina i da se ne plaši posledica.

 Sinovac: Bio sam jedini Radovanov jatak Izvor: MONDO

"Ja sam Radovanu bio jedina veza sa spoljnim svetom i porodicom. Trajalo je to punih pet-šest godina. To je bila moja moralna obaveza, moj dug prema porodici. Ne plašim se posledica", rekao je Dragan Karadžić za "Večernje novosti"

Tridesetogodišnji Dragan je rekao da niko u porodici, osim njegovog oca Luke (Radovanovog brata), nije znao da se viđa sa stricem, te potvrdio da se Radovan krio sve vreme u Beogradu i "u drugim delovima nekadašnje Jugoslavije", ali da nije imao pasoš i da nikada nije izašao iz zemlje.

Prema navodima stranih medija, Karadžić je kao begunac živeo u Beču, a boravio je I u Londonu.

On navodi da je "jedini svedok života" Radovana Karadžića poslednjih godina i njegova jedina mreža pomagača, te dodaje da je sa stricem uglavnom komunicirao SMS porukama.

"On bi mi javio šta mu treba, a ja sam to izvršavao. Nosio sam mu hranu, novine. Prenosio infomacije o porodici. Naravno da sam znao da me prate, ali ponosan sam na sebe. Bio sam izuzetno vešt. Mene nisu mogli stići. Uglavnom sam menjao po tri-četiri taksija da bih stigao do njega", rekao je Dragan Karadžić.

On je naveo da je Radovan Karadžić u javnost izašao tek pre godinu i po dana, a da se do tada u Beogradu krio u nekoliko stanova "ne više od tri-četiri".

"Ovaj posljednji je on sam iznajmio, kao Dragan - David Dabić. Ključ od tog stana sam imao i ja. Posećivao sam ga. Donosio sam mu i novac. Nešto je sada zarađivao, ali je to bilo nedovoljno", rekao je Dragan Karadžić.

On je rekao da Radovan Karadžić nije očekivao hapšenje, jer je bio ubeđen da se dobro sakrio iza novog lika.

Poslednjih mesec dana Dragan je bio u Nikšiću i krivi sebe što mu je stric uhapšen. "Da sam ja bio tu, to se ne bi dogodilo. Meni ne bi ušli u trag. Kada sam ga posetio u Specijalnom sudu, tešio me je "Šta se brineš? Ti si to hajdučki odradio!", rekao je Dragan Karadžić.

On je naveo da je Radovan Karadžić u sobi gajio cveće, davao je imena biljkama, a jedna je bila Ljiljana (ime Radovanove supruge).

"Ja sam stricu javio da mu je umrla majka. Ionako bi to pročitao u novinama. Sedeli smo i ćutali. Nisamo imali šta reći. Znao je za njen amanet da se živ ne predaje. I nikad se živ ne bi ni predao", rekao je Dragan Karadžić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE