• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo traži autentične snimke konferencije SRS

"Ne pretimo ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo", rekla Radeta - tužilaštvo hoće autentičan snimak.

 Tužilaštvo traži autentične snimke konferencije SRS Izvor: MONDO

Vršilac dužnosti republičkog tužioca Slobodan Radovanović zatražio je autentične snimke konferencije za novinare poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete na kojoj je izrekla niz pretnji predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Radovanović je, kako se navodi u saopštenju, zatražio od medijskih kuća autentične snimke i transkripte sa konferencije za novinare.

"Povodom svih dešavanja kojima se mogu ugroziti ustavno uređenje i bezbednost države Srbije kao i kojima se narušavaju javni red i mir i spokojstvo građana tužilaštvo će postupati u skladu sa Ustavom i zakonom datim ovlašćenjima i u saradnji sa drugim državnim organima preduzeti sve na otkrivanju i procesiuranju počinilaca krivičnih dela", navodi tužilac u saopštenju.

Vjerica Radeta je kazala da je predsednik Srbije zaveo diktaturu u Srbiji koja postaje opasnost za Srbiju i srpstvo.

"Podsećamo Tadića da se u Srbiji izdaja nikada nije praštala. Ne pretimo ali upozoravamo na prokletvstvo koje je na sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo. Podsećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog kolena i o tome bi trebalo da vode računa", rekla je ona.

Kako je istakla, SRS poziva Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike da se izjasne, jer jedino oni imaju pravo i obavezu po crkvenim kanonima da izdajnike srpstva izopšte iz SPC i da ih anatemišu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE