• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pravda": Pretresi na području FBiH

Pripadnici Sipe u nastavku akcije "Pravda" pretresli tri lokacije na području Sarajeva i Zenice. Na saslušanju četiri osobe.

 "Pravda": Pretresi na području FBiH Izvor: MONDO

Na tri lokacije na području Sarajeva i Zenice danas su pretreseni objekti u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Pravda", a četiri osobe biće saslušane zbog sumnje da su počinila krivično djelo "davanja i primanja dara i drugih oblika koristi".

Akciju su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija je izvedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Sipe.

U saopštenju se navodi da će četiri lica biti saslušana u prostorijama Sipe zbog sumnje da su izvršila krivično djelo "dogovor za učinjenje krivičnih djela" u vezi sa "protivzakonitim posredovanjem", zbog davanja i primanja dara i drugih oblika koristi.

Nad osumnjičenim licima biće izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti odlučeno o njihovom daljem statusu.

Prilikom današnjih pretresa pronađena je i privremeno izuzeta određena količina dokumentacije koja se odnosi na sudske presude, mobilni telefoni, kompjuteri, razne bilješke, ceduljice, rokovnici i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Akcija "Pravda" počela je 26. aprila zajedno sa akcijama kodnih naziva "Patriot" i "Memori", kada je uhapšeno lice čiji su inicijali H.H, a aktivnosti u ovom predmetu biće nastavljene, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE