• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studenti ETF-a "počistili" konkurenciju!

Trojica studenata banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta ubjedljivo su pobijedili na takmičenju iz elektronike u Mađarskoj!

 Studenti ETF-a "počistili" konkurenciju! Izvor: MONDO

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, Vedran Јovanović, Slobodan Milutinović i Filip Savić, ubjedljivo su pobijedili na Međunarodnom takmičenju iz elektronike u Balatonu u Mađarskoj.

Osim pobjede u ekipnom djelu takmičenja, zauzeli su prva tri mjesta i pojedinačno, javio je RTRS.

Elektrotehnički fakultet u Banjaluci imao je 259 bodova, dok je Elektrotehnički fakultet iz Novog Sada osvojio 47 bodova. Trećeplasirani Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba imao je 45 bodova.

Gostujući u emisiji Radija RS "Panta rei", student četvrte godine ETF u Banjaluci s prosjekom ocjena 9,3 Vedran Јovanović, rekao je da je, bez obzira na bodovnu razliku, konkurencija bila velika.

"Zadaci su bili jednostavni, ali iza tog rezultata stoji veoma dugi rad profesora, asistenata kao i nas studenata. Pripremali smo se tri mjeseca za takmičenje i na kraju se trud isplatio", kaže Јovanović.

Student Slobodan Milutinović, koji je pojedinačno bio drugoplasiran, ima prosjek 7,2. On kaže da prosjek nije presudan i da nije mjerilo znanja.

"Na takmičenju je bilo studenata s boljim prosjekom, ali sam na kraju bio ispred njih. Možda je to bio trenutak njihove nepažnje, nisam siguran. Svakako, prosjek nije presudan", zaključio je Milutinović.

Najmlađi član tima ETF-a u Banjaluci, student treće godine Filip Savić, ima prosjek 10. Govoreći o receptu za uspjeh, poručio je mladima da je najvažnije redovno učiti i ne zapostavljati gradivo.

"Našu ekipu pripremao je asistent Velibor Škobić, koji ima iskustva s takmičenja. Zadaci nisu bili toliko teški, ali su zahtjevniji od onih koje radimo tokom studiranja. Međutim, sve smo prošli kroz pripreme, tako da nas ništa nije moglo iznenaditi", priča Savić.

"Ostvareni uspjeh studenata odlična je prezentacija fakulteta i svega što radimo", kaže dekan ETF u Banjaluci Branko Dokić.

"Ovo nije prvi put. Mi u kontinuitetu postižemo dobre rezultate. Imali smo sjajne takmičare i sjajnog asistenta koji ih je pripremao za ovo takmičenje", poručuje Dokić.

Studenti su, odgovarajući na pitanje da li bi napustili RS ukoliko im se prilika ukaže, odgovorili da bi radije izabrali ostanak u Srpskoj, jer žele da doprinesu njenom razvoju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE