• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevski demonstranti u Banjaluci

Desetak aktivista protesta oko JMBG došlo je danas u Banjaluku, kako bi pokazali parlamentarcima iz RS da nemaju nikakav problem da dođu u Sarajevo

 Sarajevski demonstranti u Banjaluci Izvor: MONDO

Ako treba ostaćemo u Banjaluci dok traju sjednice parlamenta BiH, samo da poslanici počnu da rade svoj posao, rekli su danas neki od inicijatora sarajevskih okupljanja koji traže usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju građana BiH (JMBG).

Oni su istakli da ako oni mogu da dođu u Banjaluku, onda definitivno parlamentarci iz RS-a i svi drugi u institucijama BiH nemaju nikakav problem da dođu u Sarajevo, prenosi Fena.

Iz Banjaluke su danas ukazali da bi institucije BiH trebalo da što prije počnu da rade.

"I ovim što smo došli u Banjaluku želimo da poručimo da, ako je potrebno da mi budemo u Banjaluci, dok se dešavaju sjednice parlamanta BiH, spremni smo i na to", kazao je u izjavi novinarima aktivista Darko Brkan.

Jedini njihov zahtjev i dalje je da institucije BiH rade svoj posao i usvoje zahtjeve učesnika protesta iz Sarajeva, a to je implemetacija odluke Ustavnog suda BiH o zakonu o JMBG-u, te formiranje fonda solidarsnosti i smanjenje plata poslanika u korist djece u BiH.

Brkan je naglasio da njihov današnji dolazak u Banjaluku nema nikakve političke konotacije te da je to njihova lična inicijativa, kao što je bila i 5. i 6. juna tokom okupljanja ispred zgrade parlamenta BiH u Sarajevu.

"Ovo je moralno dostojanstveni čin i želimo da kažemo da se borimo za našu djecu", rekao je Brkan.

Jedan od razloga koji je motivisao desetak aktivista protesta u Sarajevu da dođu danas u Banjaluku je i to što su vidjeli da su vaninstitucionalno političari iz BiH i strani ambasadori "pokazali slogu" jučerašnjim okupljanem na zabavi na Ugru.

(MONDO, foto Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE