• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U invalidskim kolicima do manastira Ostrog

Ratni vojni invalid Damjan Vuković iz Doboja sa još tri prijatelja krenuo je u invalidskim kolicima na pokloničko putovanje do manastira Ostrog.

 U invalidskim kolicima do manastira Ostrog Izvor: MONDO

Vuković je na put krenuo jutros iz porte dobojskog Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, uz blagoslov protonamjesnika Duška Nedića.

Na hodočašće su sa njim krenula tri prijatelja, braća Narić - dvadesetčetvorogodišnji Tihomir i dvadesetdvogodišnji Dragan, kao i dvadesetsedmogodišnji Siniša Vasiljević, koji su djeca poginulih borca.

Vuković će u invalidskim kolicima za 12 dana preći relaciju od Doboja do Ostroga dugu 372 kilometra,dok će njegova tri drugara, inače sportisti, trčati i pješačiti danju, a noću će zajedno odmarati.

"Svaki taj pređeni kilometar je jedna molitva za našu i vašu djecu, za one za koje nema ko da se pomoli, za zaboravljene, odbačene, namučene", rekao je Srni Vuković.

On je naglasio da se ova poklonička akcija pod nazivom "Jedan kilometar, jedna molitva za našu djecu" provodi uz podršku pravoslavne crkve, Doboja, više organizacija i preduzeća iz ovog grada.

Nakon Doboja, Vuković i njegova tri prijatelja ići će preko Maglaja, Zenice, Sarajeva, pa preko Foče i Nikšića do manastira Ostrog.

Vukovića je ispratila njegova supruga Mirela i dvije kćerke, trogodišnja Miljana i trinaestogodišnja Anja, kao i kumovi i prijatelji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE