• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlamentarci napokon u klupama?

Da li će Skupština BiH nastaviti rad nakon prekida 6. juna moglo bi se saznati sutra nakon sjednice proširenog kolegijuma Predstavničkog doma

 Parlamentarci napokon u klupama? Izvor: MONDO

Prošireni kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sutra bi u Sarajevu trebalo da održi sjednicu radi postizanja dogovora o nastavku sjednice ovog doma, koja je prekinuta 6. juna zbog blokade zgrade parlamenta.

Kako Srna nezvanično saznaje u parlamentu BiH, niko od članova Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sazivu nije otkazao prisustvo sjednici, zbog čega se očekuje da će prošireni kolegijum imati kvorum za rad.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović nakon ove sjednice proširenog kolegijuma, koji čine predsjedavajući i dvojica zamjenika predsjedavajućeg Doma, te predsjedavajući klubova poslanika, zakazao je još jednu sjednicu Kolegijuma u proširenom sazivu.

Na toj sjednici predviđeno je razmatranje informacija o bezbjednosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih ispred zgrada institucija BiH od 5. do 7. juna, te prijedlog kalendara aktivnosti Predstavničkog doma za naredna tri mjeseca.

Informacije o ovim dešavanjima dostavili su Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH, MUP Kantona u Sarajevu, te Savjet ministara BiH, a sjednicu o demonstracijama zbog kojih su bile blokirane zgrade institucija BiH održao je i Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je 6. juna nakon što su demonstranti, koji su tražili donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju, blokirali zgrade institucija u Sarajevu.

Demonstranti su zgrade, u kojima se u to doba nalazilo oko 1.500 ljudi, držali pod blokadom 18 časova.

Osim poslanika, ministara i zaposlenih u Parlamentarnoj skupštini i Savjetu ministra BiH, blokirani su bili brojni ambasadori u BiH, te oko 350 stranih državljana učesnika Godišnje skupštine Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu i medijski izvještači.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE