• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS: Konkurs za desertifikovane policajce

MUP RS raspisaće konkurs za prijem u radni odnos između 20 i 30 desertifikovanih policajaca i diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova.

 MUP RS: Konkurs za desertifikovane policajce Izvor: MONDO

To je rečeno na današnjem sastanku resornog ministra Radislava Јovičića s predstavnicima Udruženja desertifikovanih policajaca, Unije studenata Visoke škole unutrašnjih poslova i Sindikata radnika unutrašnjih poslova.

"Imamo dobre namjere i pokušavamo da riješimo ovaj višegodišnji problem", rekao je Jovičić.

Prema njegovim riječima, u radni odnos neće biti primljena lica koja ne ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Jovičić je naveo da u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske trenutno imaju upražnjena 83 radna mjesta za srednju stručnu spremu, te da desertifikovanim policajcima neće biti povezan radni staž.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić ocijenila je da bi bilo veoma značajno da u MUP Srpske budu zaposleni desetifikovani policajci i diplomirani pravnici unutrašnjih poslova.

"Naši desertifikovani policajci su časni i pošteni ljudi, a njihov doprinos u radu MUP-a Srpske bio bi dragocjen. Zapošljavalje školovanih mladih ljudi bi bilo značajno, jer je MUP-u potrebno podmlađivanje kadrova", rekla je Jondićeva, napomenuvši da je resorni ministar opredijeljen za rješavanje ovih problema.

Predsjednik Udruženja diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Aleksandar Mirošljević naglasio je da je oko 300 nezaposlenih svršenih studenata Visoke škole unutrašnjih poslova.

"Imamo ozbiljan problem i u policijskim agencijama na nivou BiH koje ne primaju naše svršene studente i ne znamo zbog čega je to tako. Naš kadar je veoma stručan i obrazovan, a njihovim angažovanjem unaprijedio bi se ukupan kvalitet u policijskim strukturama“, rekao je Mirošljević.

Predsjednik Udruženja desertifikovanih policajaca Republike Srpske Drago Smiljanić kaže da su u ostvarivanju prava desertifikovani policajci imali podršku Venecijanske komisije.

"Protivpravno nam je raskinut radni odnos. Nadam se da će naš problem biti u narednom periodu sistematski riješen i u skladu sa postojećim zakonskim propisima“, rekao je Smiljanić, podsjetivši da Udruženje zastupa interese više od 70 desertifikovanih policajaca.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE