• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulić pušten da se brani sa slobode

Nakon ispitivanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu Željko Vulić iz Banjaluke pušten je da se brani sa slobode.

 Vulić pušten da se brani sa slobode Izvor: MONDO

Portparolka ove pravosudne institucije Maja Đaković Vidović je izjavila da će ovaj predmet biti vođen u redovnoj proceduri krivičnog postupka.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka dostavio je danas Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Vulića zbog krivičnih djela sprečavanje službenika u vršenju službene radnje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nakon što je otpušten sa bolničkog liječenja, Vulić je sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Odbornici opozicionih partija (PDP, SDS i NDP) u Skupštini grada Banjaluka danas su, tokom pauze zasjedanja gradskog parlamenta, posjetili porodicu Željka Vulića.
"Došli smo da pružimo podršku. Ovo nije politizacija. Pružamo podršku porodici Vulić, a oni će se već dogovoriti, ako bude sa druge strane sluha, šta da urade i kako da olakšaju sebi život", rekao je odbornik SDS–a Davor Šešić.

On je istakao da Željko Vulić nije trebao biti uhapšen i da krivca treba tražiti na drugoj strani.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je grad upoznat o situaciji do detalja i da ako treba razgovarati o rješavanju problema, onda to treba činiti u institucijama, a ne na ulici ili u nečijoj kući.

"Uvijek sam spreman za razgovaram sa predstavnicima porodice Vulić. Razgovarali smo u prethodnom periodu više puta i nije nikakav problem da to činimo, ali ovo je, po meni, definitivno politizacija i te porodice i njihovog problema, koji objektivno postoji i to nije način za rješavanje tog problema", istakao je Gavranović.

Tokom aktuelnog časa na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka odbornici iz opozicije pokrenuli su pitanje porodice Vulić.  Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nenad Stevandić je izjavio da je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Grand trejda zasnovana na falsifikatima.

Vulić je priveden u petak u policijskoj intervenciji zbog incidenta prilikom gradnje saobraćajnice na prilaznom putu njegovom imanju.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE