• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Zabranjen rad dva fakulteta

Šef Odjeljenja za obrazovanje distirkta Brčko, Momčilo Poljić, zabranio rad Internacionalnom i Evropskom uinverzitetu u Brčkom.

 Brčko: Zabranjen rad dva fakulteta Izvor: MONDO

Poljić je rekao da je od tri privatne visokoškolske ustanove u kojima je pokušano provođenje upravnog nadzora jedino rad Komisije bio dozvoljen u Visokoj školi "Empirika", dok menadžmenti na Evropskom univerzitetu i Internacionalnom univerzitetu nisu dobili pristup svoj traženoj dokumentaciji.

"Mjera zabrane rada ne prejudicira nikakvo rješenje, jer ne možemo u ovom trenutku reći da li oni rade zakonito ili nezakonito, ali ovaj čin govori da su se stavili iznad sistema i to neće proći. Ja im obećavam da će svi biti kontrolisani, bez izuzetka i bez diskriminacije ili favorizovanja", rekao je Poljić.

On je o donesenoj mjeri obavijestio policiju i zatražio asistenciju, a o slučaju su obaviještene Agencija za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosna agencija.

Vlasnik Evropskog univerziteta Nedeljko Stanković rekao je da je Komisiji dozvoljena kontrola i da su dva dana pregledali dokumentaciju.

"Dobili su sve od dokumentacije što su tražili, osim spiska studenata i njihovih dosijea, jer smatramo da je to protivzakonito", tvrdi Stanković.

Jedan od vlasnika Internacionalnog univerziteta Senad Sinanović rekao je da oni nisu istjerali predstavnike Komisije za upravni nadzor, nego da je u vrijeme njihove posjete bila ljetna pauza, na što menadžment ima pravo po zakonu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE