• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papa u Sarajevu na godišnjici Atentata?

Papa Franjo pozvan da dođe 2014. u Sarajevo na svečano podizanje spomenika Jovanu Pavlu Drugom i obilježavanje 100. godišnjice Sarajevskog atentata

 Papa u Sarajevu na godišnjici Atentata? Izvor: MONDO

Postoji mogućnost da papa Franja posjeti Sarajevo iduće godine kada će, kako je najavljeno, u tom gradu biti podignut spomenik povodom sedamnaest godina od posjete Jovana Pavla Drugog Bosni i Hercegovini, piše danas sarajevsko Oslobođenje.

List podsjeća da se iduće godine obilježava i 100. godišnjica Sarajevskog atentata kada je počeo Prvi svjetski rat, što bi bio još jedan prigodan povod za papin dolazak.

Pozivajući se na neimenovani izvor, list navodi da je papa Franja već dobio poziv za posjetu i da je odgovorio da bi "rado došao u Bosnu i Hercegovinu".

Generalni sekretar Vrhbosanske nadbiskupije Ivo Tomašević rekao je da je poziv papi da dođe u Sarajevo iduće godine tokom obilježavanja dva događaja "stalno otvoren".

"Nama u Katoličkoj crkvi bilo bi bitno da se to dogodi, ali ništa manje nije bitno ni to hoće li se ostvariti poruke koje je u svoja dva pohoda BiH, Sarajevu i Banjaluci, uputio papa Jovan Pavle II. Te poruke i danas imaju težinu, jednako značajnu kao i u vrijeme kada su izrečene, a svi znamo koliko se ove sprovode, koliko smo im predani", rekao je Tomašević.

Papa Jovan Pavle II posjetio je BiH 1997. godine, kada je uputio poruke utemeljene na pravednosti, želji za mirom, pravdom, pomirenjem, poštovanjem demokratskih načela, istine i pravde. 

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE