• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk taksista za vrijeme SFF-a

Vozači Sarajevo taksija najavili kružnu vožnju za vrijeme "Sarajevo film festivala" zbog nelegalnih taksi prevoznika u ovom gradu

 Štrajk taksista za vrijeme SFF-a Izvor: MONDO

Udruženje vozača Sarajevo taksija najavilo je štrajk za vrijeme "Sarajevo film festivala" (SFF) od 16. do 24. avgusta, pravdajući to nezadovoljstvom radom kantonalne Vlade na suzbijanju rada nelegalnih taksista u ovom gradu.

Predsjednik Udruženja Enver Suljagić rekao je da će taksisti organizovati kružnu vožnju po gradu za vrijeme održavanja festivala, kako bi skrenuli pažnju na probleme sa kojima se susreću.

"Sve ovo će se desiti ukoliko Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ne uradi ono što je obećala, a to je uklanjanje nelegalnih taksi vozila sa ulica Sarajeva", rekao je Suljagić za portal "Kliks".

Suljagić je iznio teške optužbe na račun Vlade Kantona Sarajevo i direktora Uprave za inspekcijske poslove Henija Erduana Ćesira.

"On je taj koji podržava ove nelegalne taksiste u gradu. Obećao nam je da će ukloniti nelegalne taksiste, pa čak i da će uključiti pauk službu u cijeli proces", naveo je Suljagić.

Taksisti su najavili da će se za vrijeme SFF-a svojim vozilima koncentrisati u užem jezgru grada, kako bi skrenuli pažnju na sebe.

"Mi nismo tražili samo da se uklone nelegalni taksisti. Ovdje je u pitanje dovedena bezbjednost građana. Veliki je broj onih koji obavljaju nelegalan prevoz. To su ljudi koji se bave prostitucijom, kamatarenjem, prodajom droge, obijaju kuće, kradu aute... Žalosno je da inspekcija ne uklanja takve ljude", tvrdi predsjednik Udruženja Sarajevo taksi.

Suljagić je dodao da će nakon kružne vožnje, sve građane koji budu na festivalu odvoziti besplatno.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE